Τελικό: Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2

– Η Σάλκε πήρε το προβάδισμα με γκολ του Χέβεντες στο 41΄. Ισοφάρισε με τον Αμπντούν στο 57΄ο Ολυμπιακός, αλλά η Σάλκε προηγήθηκε ξανά με τον Χούντελαρ στο 60΄, ενώ οι Γερμανοί έχασαν πέναλτι στο 62΄67΄Πολύ καλό σουτ του Ιμπαγάσα, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

 

90΄Αλλαγή για την Σάλκε. Ο Χέγκερ αντί του Τζόουνς.

83΄Ευκαιρία για την Σάλκε. Από την σέντρα του Φαρφάν ο Χούντελαρ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μέγιερι απομάκρυνε.

82΄Κίτρινη κάρτα στον Ούνερσταλ για καθυστερήσεις.

79΄Αλλαγή για την Σάλκε. Ο Αφελάι αντί του Μπαρνέτα.

75΄Κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα για μαρκάρισμα στον Τζόουνς.

69΄Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Γκρέκο και Μήτρογλου στον αγωνιστικό χώρο, εκτός Μοντέστο και Αμπντούν.

65΄Καλό σουτ του Μπαρνέτα
περνάει δίπλα από το δοκάρι.
62΄Ο Χούντελαρ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
62΄ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΚΕ. Ο Μανωλάς ανέτρεψε τον Μπαρνέτα μέσα στην περιοχή.
60΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΚΕ. Οι Γέρμανοι άλλαξαν πολύ γρήγορα τη μπάλα και ο Χούντελαρ με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.
57΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Από την βαθιά μπαλιά ο Τζιμπούρ έφυγε μόνος του αλλά έχασε την ισορροπία του και ο Αμπντούν που ακολούθησε την φάση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
57΄Πολυ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Από το λάθος του Τζόουνς ο Αμπντούν βρίσκεται μόνος του απέναντι από τον Ούνερσταλ αλλά το πλασέ του διώχνει πάνω στην γραμμή ο Ματίπ και στη συνέχεια ο Φουστέρ μόνος του σουτάρει πάνω σε αντίπαλο.
53΄Κίτρινη κάρτα στον Τζόουνς
για μαρκάρισμα στον Φουστέρ.
51΄Μεγάλη ευκαιρία για την Σάλκε.
Από το μακρινό σουτ του Φουκς ο Μέγιερι δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μπαρνέτα σε κενή εστία από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
46΄Έναρξη β΄ ημιχρόνου. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

Ημίχρονο (Κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις και χωρίς ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Μασάντο στο ξεκίνημα, όμως η Σάλκε ήταν πολύ δυνατή στο ψηλό παιχνίδι και με διαδοχικά κόρνερ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε δύο γκολ και μέτρησε το ένα).
41΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΚΕ. Ο Φαρφάν εκτέλεσε το 5ο κόρνερ της Σάλκε και ο Χέβεντες στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Χολέμπας στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
39΄Ακυρωθέην γκολ για την Σάλκε.
Μετά το κόρνερ ο Μοντέστο έδωσε πολύ ύψος στη μπάλα και από το τραγικό λάθος του Μέγιερι ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά με υπόδειξη του επόπτη το γκολ ακύρωθηκε. Απο το ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει φάουλ.
35΄Μακρινό σουτ του Νόιστεντερ,
η μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αμπντούν, Μασάντο και Φουστέρ αλλάζουν συνεχώς θέσεις.
29΄Κίτρινη κάρτα στον Χέβεντες
για μαρκάρισμα στον Αμπντούν. 23΄Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Μετά το κόρνερ του Μασάντο ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
19΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας,
η μπάλα άουτ.
Η Άρσεναλ γυρίζει το ματς και με τον Ζερβίνιο στο 18΄προηγείται με 2-1.
Η Άρσεναλ ισοφαρίζει στην Γαλλία με τον Ποντόλσκι στο 16΄.
16΄Πρώτη τελική προσπάθεια για την Σάλκε. Η κεφαλιά του Χούντελααρ πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.
Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου η Μονπελιέ ανοίγει το σκορ στο 9΄ με πέναλτι του Μπελχαντά και προηγείται της Άρσεναλ με 1-0.
5΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
Από την καταπληκτική κάθετη πάσα του Τοροσίδη ο Μασάντο βγήκε σε θέση τετ α τετ και ο Παπαδόπουλος έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μασάντο σούταρε λίγο δίπλα από την εστία του Ούνερσταλ. O Aμπντούν ξεκίνησε δεξιά, ο Μασάντο αριστερά και ο Φουστέρ πίσω από τον Τζιμπούρ.
1΄Έναρξη αγώνα.
Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ ακούγεται για πρώτη φορά φέτος στο Φάληρο. Εντυπωσιακό κορεό από τους οπαδούς των γηπεδούχων.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Μέγιερι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ, Αμπντούν, Τζεμπούρ.
Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Κ. Παπαδόπουλος, Φουκς, Μάτιπ, Χόλτμπι, Τζόουνς, Μπαρνέτα, Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ
Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)
Ο Σάββας Θεοδωρίδης τίμησε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κατάμεστο πλέον “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.
Στις εξέδρες βρίσκονται και περίπου 700 φίλοι της Σάλκε.
Λίγο πριν την σέντρα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε θερμή συνομιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Πηγή: NewsIt.gr