132 δραπέτευσαν από φυλακή του Β. Μεξικού

Εκατόν τριάντα δύο κρατούμενοι δραπέτευσαν χθες, Δευτέρα, μέσω σήραγγας από φυλακή της πολιτείας Κοαχουίλα στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές δικαστικές αρχές.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, οι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια σήραγγα πλάτους 1,20 μέτρα και μήκους 297 μέτρα που είχαν σκάψει σε βάθος 2,9 μέτρων κάτω από παλιό ξυλουργείο. Η έξοδος της σήραγγας βρέθηκε κοντά σε παρατηρητήριο της φυλακής. Οι κρατούμενοι έκοψαν τα συρματοπλέγματα και ένας- ένας βγήκαν από την περίμετρο των φυλακών.

Οι δικαστικές αρχές της πολιτείας ειδοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από την διεύθυνση της φυλακής Πιέδρας Νέγρας, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Οι μεξικανικές αρχές επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές των γειτονικών πολιτειών, αλλά και με τις αρχές των ΗΠΑ για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Μια μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης των κρατουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συνδρομή μεξικανών στρατιωτών, της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των Πεζοναυτών.

Ο διευθυντής της φυλακής και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακρίθηκαν και βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με απόφαση του μεξικανικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)