Η πρόκριση δεν χάθηκε αλλά…

Η πρόκριση δεν χάθηκε, ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς όμως όπως είναι λογικό η απογοήτευση, όχι τόσο για την ήττα αλλά κυρίως για την εμφάνιση, είναι μεγάλη.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν τα “αποκαλυπτήρια” της ομάδας του Ζαρντίμ. Είναι δεδομένο ότι η ποιοτική διαφορά του ρόστερ των ερυθρόλευκων στη Σούπερ Λίγκα τους δίνει το ρόλο του απόλυτου φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στην Ευρώπη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ένα ελληνικός σύλλογος δεν μπορεί να πλησιάσει τους ευρωπαϊκούς σε αξία παικτών και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η “ομάδα”.

Ομάδα που δεν θύμισε ο Ολυμπιακός στο ματς με την Σάλκε. Μπορεί τα στατιστικά να έδειξαν μοιρασμένο παιχνίδι, όμως η εικόνα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη. Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο του ρυθμού από το 25′ και μετά, με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, και θα μπορούσαν να είχαν νικήσει με μεγαλύτερο σκορ αφού είχαν το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου που κακώς ακυρώθηκε, το χαμένο πέναλτι και την τεράστια ευκαιρία του Μπαρνέτα.

Το απογοητευτικό για τους “ερυθρόλευκους” είναι ότι δεν έδειξαν στοιχεία ομάδας. Κακή αμυντική λειτουργία, προβληματική μεσαία γραμμή και λίγα πράγματα στην επίθεση. Και πέρυσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα και μάλιστα με κακή εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η ομάδα του Βαλβέρδε έδειχνε ότι της λείπουν ματς. Από την ομάδα του Ζαρντίμ λείπει η ομοιογένεια αλλά και το σχέδιο.

Ο Πορτογάλος εξέπληξε με την ενδεκάδα που παρέταξε. Ο Μέγιερι είχε να παίξει σε επίσημο ματς από τον περασμένο Απρίλιο, ο Μανωλάς με τον Κοντρέρας δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί, ο Μασάντο εξακολουθεί να ταλαιπωρεί και να ταλαιπωρείται στα άκρα και οι Μανιάτης, Μοντέστο δεν μπορούν να καλύψουν το κενό του Ορμπάιθ.

Χρόνος υπάρχει για να διορθώσει ο Ζαρντίμ την εικόνα του Ολυμπιακού και το επόμενο κρας τεστ είναι στο Έμιρειτς κόντρα στην Άρσεναλ.

Πηγή: NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε