Ούτε κουβέντα από Μέρκελ-Λαγκάρντ – Τι συζήτησαν για την Ελλάδα

Ούτε ανακοίνωση, ούτε κοινές δηλώσεις. Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκαν στο Βερολίνο, αλλά τα όσα συζήτησαν για την Ελλάδα και την κρίση έμειναν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Οι σχέσεις ΔΝΤ και Ευρώπης δεν είναι στο καλύτερό τους σημείο, αφού το Ταμείο, σύμφωνα με το Reuters, ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν, ενώ οι ηγέτες της ΕΕ δε θέλουν να χάσουν λεφτά και προτιμούν να δώσουν χρόνο στην Ελλάδα για να πετύχει τους στόχους της.
Η ευρωκρίση και ειδικά το ζήτημα της Ελλάδας ήταν το «ζουμί» της συνάντησης των δυο γυναικών στο Βερολίνο. Για να αποφύγουν την… αμηχανία των κοινών δηλώσεων, «βάφτισαν» τη συνάντηση εμπιστευτική.
Σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, στη διάρκεια των 60 λεπτών της συνομιλίας συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει ότι Μέρκελ και Λαγκάρντ συζήτησαν «όλα τα σημεία, στα οποία τέμνονται γερμανικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα με το έργο του ΔΝΤ».
Θεωρείται βέβαιο ότι συζήτησαν και τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, καθώς η διευθύντρια του ΔΝΤ θέλει εδώ και τώρα αποδείξεις ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και ζητά από την ευρωζώνη να διασφαλίσει τις συνθήκες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, γράφει η Deutsche Welle.
Το Βερολίνο αρνείται να τοποθετηθεί, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας, ενώ παράλληλα η ΕΚΤ αποκλείει συμμετοχή της σε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που έχει στη διάθεσή της. Εξ ου και η δήλωση του προέδρου της Bundesbank Γενς Βάιντμαν ότι δεν πρόκειται να καλύψει η ΕΚΤ τα χρηματοδοτικά κενά της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr