«Άκη σπάσε τη σιωπή σου…!»

Έκκληση ώστε να μην ανέβει μόνος του το «πολιτικό ικρίωμα» απηύθυνε προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο συνήγορος της κόρης του, Αρετής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έπειτα από την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέα του.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι είχε συνάντηση με τον πρώην υπουργό στη φυλακή, προτρέποντάς τον «να μιλήσει». «Πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα», είπε χαρακτηριστικά στον πρώην υπουργό, ο κ. Δημητρακόπουλος.
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου κατέθεσε στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα, εμμένοντας στο ότι όλες οι αγοραπωλησίες, καθώς και οι δύο για τις οποίες κλήθηκε σε διευκρινίσεις σήμερα, είναι απόλυτα νόμιμες.
Όπως παρατήρησε ο συνήγορός της, η ψυχική και σωματική αδυναμία της κυρίας Τσοχατζοπούλου δεν της επέτρεψαν να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή, ως εκ τούτου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται, δια των συνηγόρων της, γραπτή απάντησή της.
Πιο πριν, ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του εξάδελφου του Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε όσα έχει καταθέσει για το ρόλο του συγκατηγορουμένού του πλέον, Γιάννη Σμπώκου, στα της διακίνησης παράνομου χρήματος. Ο Ζήγρας εμφανίζεται να ρωτήθηκε και να επιβεβαίωσε, εκ νέου κι εδώ, το ρόλο προσώπων, γνωστών στις δικαστικές αρχές, εμπλεκόμενων στις δικογραφίες για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR M1.
Στον ανακριτή απολογείται συμπληρωματικά ο επιχειρηματίας, Αστέριος Οικονομίδης, εμπλεκόμενος στην υπόθεση  του ακίνητου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Τέλος, η σημερινή διαδικασία ολοκληρώνεται με τις διευκρινίσεις της λογίστριας, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.
ΠΗΓΗ: Newpost.gr