Δικαστική συνέχεια στο θέμα του “μαύρου” χρήματος

Νέα τροπή έλαβε  η κόντρα του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αργύρη Ντινόπουλου με έγγραφο που… μοίρασε ο βουλευτής στη Βουλή .

Στο έγγραφο, το οποίο πρώτος είχε αναφέρει ο κ. Χατζηνικολάου από το ραδιοφωνικό του σταθμό, αποκαλύπτεται ότι ο δημοσιογράφος υπήρξε υ πάλληλος της Βουλής τη διετία 1983-1984 και ειδικότερα εργαζόταν ως υπάλληλος στο γραφείο του πατέρα του τότε βουλευτή Έβρου, Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε μάλιστα ότι από το έγγραφο αποδεικνύεται ότι ο κ. Χατζηνικολάου ήταν μετακλητός υπάλληλος της Βουλής για 2 χρόνια και όχι μόνο για 5-6 μήνες όπως υποστήριξε στην εκπομπή του ο δημοσιογράφος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, «Πριν μόλις ένα μήνα, στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 η εφημερίδα Real News κατακεραύνωνε ( καλώς !) τους διορισμούς συγγενών πολιτικών στην Βουλή. Σήμερα , όμως , ακούσαμε , ξαφνικά, στον Real FM τον Νίκο Χατζηνικολάου να λέει ότι οι «προσλήψεις εξ αίματος» δεν είναι δα και μεγάλο αμάρτημα (!) Γιατί και ο ίδιος έκανε ένα τέτοιο «νεανικό αμάρτημα».  Διορίστηκε δηλαδή στο γραφείο του μπαμπά του για ( όπως ισχυρίστηκε) μόλις 5-6 μήνες. Μόνον που ο διορισμός αυτός ήταν για δύο « γεμάτα» χρόνια ( για όλο το 1983 και για όλο το 1984) όπως αποδεικνύεται από την βεβαίωση του ίδιου του μπαμπά-βουλευτή. Αυτό φέρνει στο φως το ρεπορτάζ που, βέβαια, συνεχίζεται. Γι’ αυτό Νίκο , πέστα όλα».

Στο μεταξύ, με άκρα μυστικότητα κατέθεσαν στην εισαγγελία, για την υπόθεση της επιχειρηματικής αντιδικίας στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των τριών πολιτικών, Ευ.Μεϊμαράκη, Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη, οι επιχειρηματίες… στον χώρο των ακινήτων, Γιώργος Ζωγραφάκης και Ιωσήφ Λιβανός.

Οι δύο επιχειρηματίες κλήθηκαν σε κατάθεση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το 2010 και που σε πρώτο στάδιο αφορούσε αντιδικία τους με τον κατασκευαστή Γιάννη Καρούζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο μάρτυρες παρέδωσαν στην εισαγγελική λειτουργό, έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Στο γραφείο της Πόπης Παπανδρέου θα βρεθεί και ο εκδότης της Real News, Νίκος Χατζηνικολάου για να καταθέσει σχετικά με τις διαρροές των εγγράφων.