Ο Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Αφρικής – Εγγύς/Μέσης Ανατολής αρνείται τις κατηγορίες

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με μία μακροσκελή  εξώδικο Διαμαρτυρία- Πρόσκληση,  απάντησε, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2012,  ο Συντονιστής  ΣΑΕ Περιφέρειας Αφρικής – Εγγύς/Μέσης Ανατολής κ. Χάρης Γκουβέλης στην από 16 Μαίου 2012 ανοικτή  επιστολή του δημοσιογράφου κ.  Γρηγορίου Καποκάκη με την οποία τον εγκαλούσε για μία σειρά θεμάτων που άπτονταν των οικονομικών της Περιφερείας του και  των υπηρεσιακών σχέσεών του με το συντονιστικό του Συμβούλιο.

Η απάντηση- εξώδικος διαμαρτυρία κατά του κ. Καποκάκη  ήλθε με καθυστέρηση και αφού προηγουμένως  τα έξι μέλη του Συντονιστικού της Περιφερείας Αφρικής, σύμφωνα με πληροφορίες,  είχαν επιδώσει επιστολή στον κ. Γκουβέλη με την οποία του ζητούσαν οικονομικό απολογισμό.

Μάλιστα την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012, ο πρώην Συντονιστής  ΣΑΕ Περιφέρειας Αφρικής – Εγγύς/Μέσης Ανατολής κ. Β. Μαγδαληνός, εκ μέρους του συντονιστικού και για λογαριασμό και των 6 μελών, κατέθεσε στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) έγγραφο (και έλαβε αριθμό Πρωτοκόλλου) με το οποίο όλοι οι συντονιστές με την υπογραφή τους ζητούν να δημοσιοποιηθούν οι οικονομικοί απολογισμοί της Περιφέρειας, των ετών 2007,2008,2009 και 2010 καθώς και να δοθούν εξηγήσεις για τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου της Περιφέρειας κάτι που, όπως υποστηρίζουν, ίσως από αμέλεια δεν έχει πράξει ο κ. Γκουβέλης.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με δημοσίευση επιστολής του κ. Καποκάκη στην ιστοσελίδα που διατηρεί «omogenia.gr” στην οποία έθετε σειρά θεμάτων οικονομικής φύσεως για την διαχείριση των οικονομικών της κρατικής επιχορήγησης στην συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Στην εξώδικο απάντησή του ο κ. Γκουβέλης αρνείται όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι έχει αποδώσει στην ΓΓΑΕ όλους τους απολογισμούς μέχρι τον Ιούνιο  2011, αναφέρει ότι  η ΓΓΑΕ είναι μόνη αρμόδια για τον οικονομικό έλεγχο και ότι επίσης αρμόδια για τη δημοσίευσή του στην «Διαφάνεια», είναι η ΓΓΑΕ.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι έχει βάλει χρήματα και από την τσέπη του για τις λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας ενώ δίνει διορία δύο ημερών στον δημοσιογράφο «να αποκαταστήσει με δημοσιεύματα την αλήθεια».

Η όλη υπόθεση θα λάβει  και συνέχεια καθώς προσεχώς αναμένεται να επισκεφθούν το Υπουργείο Εξωτερικών παράγοντες της ομογένειας Ν. Αφρικής.

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, Μέλη του προεδρείου ΣΑΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κων. Τσιάρα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα. Από αριστερά, Θόδωρος Σπυρόπουλος, Συντονιστής ΗΠΑ, Πρόεδρος Στ. Ταμβάκης, ο Υφυπουργός κ. Τσιάρας, Γραμματέας ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, Συντονιστής χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης  Ιβαν Σαββίδης,  Συντονιστής Αφρικής – Εγγύς/Μέσης Ανατολής Χάρης Γκουβέλης  και Συνητονιστής Κεντρικής και Λατιονικής Αμερικής Νικηφ. Νικολαϊδης.