Για τους τροϊκανούς ο Στουρνάρας: Δε μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους

Μπορεί να είναι μόλις λίγους μήνες στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά  φαίνεται πως αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για να «κουραστεί» ο Γιάννης  Στουρνάρας με τα τερτίπια των εκπροσώπων της τρόικας.

Η επιστροφή της τρόικας και οι πρώτες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών και των πρωθυπουργό ήταν, τουλάχιστον, ατυχείς. Η μια διήρκεσε 1:30’, η άλλη 35’, με τους τροϊκανούς να μη σέβονται ούτε καν το θεσμό του πρωθυπουργού, δίνοντας τελεσίγραφο στον Αντώνη Σαμαρά: θέλουμε να βρείτε δυο δισ. τώρα, τα μέτρα που συμφωνήσατε δεν περνάνε!
Η ελληνική πλευρά μιλάει για “προβληματικά” μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως στελέχη της τρόικας ανέβαζαν τη “μαύρη τρύπα” στα μέτρα σχεδόν στα 4 δισεκατομμύρια. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Αμέσως μετά το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε στο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Και δεν έκρυψε ότι δεν πάει άλλο! Σηκώνω τα χέρια ψηλά, δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, δε δέχονται τις προτάσεις μας, θέλουν άμεσα δυο δισ. ευρώ, φέρεται να είπε, αναφέρουν πληροφορίες.
Αφού λοιπόν οι τροϊκανοί πιστεύουν πως μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα, ο κ. Στουρνάρας τους παρέπεμψε στα υπουργεία και τους αρμόδιους υπουργούς για να… βρουν τους κωδικούς που θα περικοπούν.

NewsIt.gr