Μπαρόζο-Μέρκελ οι πρώτοι στη… λίστα Σαμαρά

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στις απαιτήσεις της τρόικας.

Τα μέτρα που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα έπεσαν σε… τοίχο, με τους εκπροσώπους των δανειστών να εμφανίζονται αδιάλλακτοι, ζητώντας περισσότερο αίμα.
Αν και επισήμως η κυβέρνηση αρνείται ότι υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται εκνευρισμένος με τα τερτίπια του Τόμσεν και της παρέας του και τώρα αναλαμβάνει δράση ο πρωθυπουργός, που τις επόμενες μέρες ξεκινά… αντεπίθεση διαρκείας με επαφές στο εξωτερικό. Είναι η λεγόμενη… πολιτική διαπραγμάτευση και έχει ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, ακόμη και σήμερα, τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και τις επόμενες μέρες θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Μάριο Μόντι, τον Μάριο Ντράγκι και τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Σε όλους θα μεταφέρει ένα απλό μήνυμα: πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια για περικοπές μισθών και συντάξεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί την Πέμπτη στο Παρίσι, όχι για να συναντηθεί με την γαλλική ηγεσία, αλλά γιατί θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της International Herald Tribune. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν προβλέπει συναντήσεις με Γάλλους πολιτικούς αλλά το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη σημασία στην παρουσία του κ. Σαμαρά στην εκδήλωση.

NewsIt.gr