Ο Μιτ Ρόμνεϊ παραδέχτηκε τη… γκάφα του

Με τον αέρα του νικητή του debate, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι το σχόλιο για τους Αμερικανούς «θύματα» ήταν λάθος.

“Σε μια εκστρατεία με εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες ομιλίες και συνεντεύξεις, εδώ κι εκεί θα πεις κάτι που δεν θα βγει σωστά”, παραδέχθηκε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο μιλώντας στο Fox News.
“Στην προκειμένη περίπτωση, είπα κάτι εντελώς λάθος”, είπε ο Ρόμνεϊ, υπαναχωρώντας στις δηλώσεις του, τις οποίες όμως αρχικά είχε υπερασπιστεί επί της ουσίας.
Αρχικά είχε παραδεχθεί πως η διατύπωσή του δεν ήταν “κομψή”, ωστόσο είχε επιμείνει στην άποψή του και είχε εξηγήσει πως μιλούσε για εκλογική αριθμητική.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα Mother Jones ενός βίντεο που είχε τραβηχτεί μυστικά το Μάιο σε μια δεξίωση συγκέντρωσης κεφαλαίων είχε προκαλέσει σάλο στην προεκλογική εκστρατεία. Εκεί, ο Ρόμνεϊ διαβεβαιώνει πως “47% των Αμερικανών θα ψηφίσουν τον πρόεδρο ό,τι κι αν συμβεί. Υπάρχουν 47% των ανθρώπων οι οποίοι είναι μαζί του, που εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί μαζί τους (…) Είναι άνθρωποι που δεν πληρώνουν φόρους”.
Στο μεταξύ, η Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association, NRA), το πιο ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τον Μιτ Ρόμνεϊ στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.
“Είμαι υπερήφανος που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου και, όταν θα είμαι πρόεδρος, θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπερασπιστώ και να προστατεύσω το δικαίωμα των Αμερικανών που σέβονται το νόμο να έχουν και να φέρουν όπλα”, δήλωσε ο Ρόμνεϊ.
Ο Κρις Κοξ της NRA δήλωσε από την πλευρά του πως είναι σημαντικό να υπάρχει “στο Λευκό Οίκο ένας φίλος της Δεύτερης Τροπολογίας και της κυνηγετικής παράδοσής μας”, αναφερόμενος στην τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.
“Στο όνομα των τεσσάρων εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών μελών της NRA και των δεκάδων εκατομμυρίων φίλων της NRA, είναι τιμή μου να ανακοινώσω την υποστήριξη της NRA προς τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράιαν”, καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

NewsIt.gr