Δεν έλειψαν τα (περιορισμένα) επεισόδια από την υποδοχή της Μέρκελ

Ο Διαδηλωτής πέταξε τα ρούχα του και έσπευσε προς το μέρος της Βουλής για να …υποδεχθεί την Άγκελα Μέρκελ! Η εικόνα χθες το απόγευμα αποό το Σύνταγμα και ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου Σαμαράς και Μέρκελ συζητούσαν για την οικονομική κρίση.

Μία άλλη ομάδα διαδηλωτών προτίμησε να ντυθεί …Ναζί και να χαιρετά σε μία παραλλαγή του χιτλερικού χαιρετισμού προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Και ενώ αυτά συνέβαιναν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να διασπάσουν τις ομάδες των αντιεξουσιαστών που έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγάλες διαδηλώσεις των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει από την πλατεία Συντάγματος, ενώ στο σημείο παραμένουν μόνον ομάδες αντιεξουσιαστών που πετούν πέτρες στους αστυνομικούς. Οι αστυνομία προσπαθεί να «σπρώξει» τους ταραξίες προς την λεωφόρο Συγγρού.

 Εντολή εκκένωσης του Συντάγματος έλαβε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κέντρο της Αθήνας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.
Νωρίτερα, συμπλοκές διαδηλωτών και ΜΑΤ
σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή καθώς ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να ρίξει το σιδερένιο φράχτη της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών, ενώ επεισόδια με αντιεξουσιαστές εκτυλίχθηκαν και στην πλευρά της Βουκουρεστίου.
Ένταση σημειώθηκε και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας όταν διαδηλωτές έκαψαν τη ναζιστική σημαία στο σιδερένιο φράχτη μπροστά στη Βουλή. Χιλιάδες κόσμου να σημειωθεί ότι παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος.
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άρχισε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αρκετός κόσμος κατέβηκε στην πλατεία Συντάγματος με πλακάτ και πανό. Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι διαδηλωτές στον Μανολη Γλέζο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Στο Σύνταγμα έφτασε στις 14.20 και η πορεία του ΠΑΜΕ. «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων», τόνισε νωρίτερα η κ. Παπαρήγα.
Στην Ιπποκρατους νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ διαδήλωσαν φέροντας μεγάφωνα όπου ακούγονται δηλώσεις του στρατηγού της χούντας Παπαδόπουλου για τη Γερμανία.
Έξω από τη γερμανική πρεσβεία βρέθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος θυροκόλλησε ψήφισμα των ΑΝΕΛ στην πόρτα της πρεσβείας.
Επίσης, εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» που επιχείρησαν να αποκλείσουν την λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Σχολής Αστυνομίας παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ πέταξαν μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου. Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ έφθασε στο σημείο. Η κατάσταση τέθηκε τελικά υπό έλεγχο.
Οι πρώτες προσαγωγές και ο… φράχτης

Τις 90 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας ατόμων – αναμεσά τους και μαθητές- που θεωρήθηκαν ύποπτοι και ελέχθησαν για σακίδια που μετέφεραν. Τρεις είναι οι συλλήψεις.
Ο σιδερένιος φράχτης έχει στηθεί για μια ακόμη φορά μπροστά από τη Βουλή και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται για ολους έξω απο τη γερμανική πρεσβεία.