Νεκρό παιδί 10 ετών σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με Ι.Χ.

Σφοδρότατη σύγκρουση το πρωί στο ρέμα της Χελιδονούς – Το παιδί πήγαινε στο σχολείο με τη μητέρα του όταν το Ι.Χ. συγκρούστηκε με το σχολικό – Σοβαρή η κατάσταση της μητέρας του παιδιού και της συνοδηγού του σχολικού – Σε καλή κατάσταση τα υπόλοιπα παιδιά του σχολικού – Τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο Παίδων για προληπτικό έλεγχο – Τι λέει στο Newsit η Διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων Αντωνοπούλου

Τραγωδία το πρωί στη Νέα Κηφισιά στο ρέμα της Χελιδονούς. Η σύγκρουση του σχολικού με το Ι.Χ. ήταν πλαγιομετωπική. Πολύ σφοδρή.
Το ΙΧ μετατράπηκε σε λαμαρίνες.

Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν από το αυτοκίνητο η μητέρα και ο 10χρονος γιος της.
Η κατάσταση και των δύο ήταν πολύ σοβαρή. Αμέσως ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το μικρό αγόρι για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Δυστυχώς ήταν αργά. Το 10χρονο αγοράκι κατέληξε. Το κορμί του δεν άντεξε.
Όλα δείχνουν ότι η μητέρα, άγνωστο γιατί, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο σχολικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αγοράκι καθόταν στο πίσω κάθισμα και από τη σφοδρότατη σύγκρουση χτύπησε στο κεφάλι.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και τρία παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό λεωφορείο, όπως και η συνοδηγός του.  Η κατάσταση της υγείας των παιδιών δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ωστόσο η συνοδός τους έχει τρυματιστεί στα πλευρά και το χέρι.

Στο σχολικό επέβαιναν συνολικά 21 άτομα, τα 19 παιδιά, ο οδηγός και η συνοδηγός.
Οπως δήλωσε στο Newsit η διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου “Αναγέννηση”, Όλγα Αντωνοπούλου “τα παιδιά που μετέφερε το σχολικό ήταν όλων των ηλικιών, μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου των εκπαιδευτηρίων. Δεν έχει χτυπήσει κανένα σοβαρά, ώστε να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Μόνο δύο με τρία παιδιά έχουν κάποιες εκδορές, τίποτε όμως το ανησυχητικό.  Όλα πλέον βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων και περιμένουν τους γονείς τους για να τα παραλάβουν”.

Προληπτικά πάντως τα τρια παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό και έχουν τραυματιστεί ελαφρά μεταφέρθηκαν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού για να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις οπως δήλωσε στο Newsit ο Υπεύθυνος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΕΚΑΒ, Γεράσιμος Λασκαράτος.

NewsIt.gr