Γαύδος:Μοναχοπαίδι στο σπίτι και στην τάξη-Η ζωή της μικρής Ιωάννας!

Δύο σχολεία δικά τους έχουν πέντε μαθητές στη Γαύδο. Πιο τυχερή η  μαθήτρια της Α΄ δημοτικού που έχει κατ΄ αποκλειστικότητα τόσο τη δασκάλα  όσο και το προαύλιο του σχολείου της…(δείτε φωτό)

Μοναχοπαίδι στο σπίτι αλλά και στο σχολείο είναι η μικρή Ιωάννα ,  που έχει την αποκλειστική προσοχή όχι μόνο των γονιών της αλλά και της  δασκάλας της.

Ο λόγος; Η Ιωάννα που βλέπετε στη φωτογραφία του madeincreta.gr, είναι η μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό  σχολείο της Γαύδου και εκ των πραγμάτων το νιώθει «δικό» της, όπως «δική» της, νιώθει και τη δασκάλα.

Βέβαια δικό της ένιωθε και το νηπιαγωγείο! Έχει συνηθίσει  τη  «μοναξιά» της και μάλλον δεν την ενοχλεί , που δεν έχει με κάποιον να  παίξει στο προαύλιο την ώρα του  διαλλείματος. Γενικώς, η Ιωάννα δεν έχει κάποιον συνομήλικό της να παίζει συνέχεια.  Αν εξαιρέσει κανείς ένα αγοράκι 3, 5 χρονών, με το οποίο μοιράζονται  κάποια απογεύματα μαζί , για να σπάσει λίγο η μονοτονία της  αποκλειστικότητας.

ΦΩΤΟ από madeincreta.grΦΩΤΟ από madeincreta.gr

 

Συνηθισμένη η κατάσταση για την μικρή, πρωτόγνωρη για τη νεαρή  δασκάλα, που από την «πολυκοσμία»  της σχολικής αίθουσας της  συμπρωτεύουσας, η τύχη την ξενίτεψε στη Γαύδο, πριν τέσσερα χρόνια. Μετά τον πρώτο χρόνο της παρουσίας της , στη Γαύδο είχε κάνει αίτηση για απόσπαση, φέτος δεν υπέβαλλε καν αίτημα. Συνήθισε  το νησί , την ηρεμία του  και την ομορφιά  του, καθώς είναι ένας τόπος που μπορεί να σε εκπλήξει .

Την πρώτη χρονιά που η δασκάλα κ. Κυριακή Τριανταφυλλίδου πήγε στη  Γαύδο είχε πέντε μαθητές. Τις επόμενες δυο χρονιές που παρέμεινε στο  σχολείο, είχε δυο μαθητές σε κάθε σχολικό έτος. Φέτος  όμως είναι  αλλιώς. Θα μάθει γράμματα μόνο σε μια μαθήτρια.

NewsIt.gr