Την 28η Οκτωβρίου όλοι οι Αυστραλοί θα γίνουν …Έλληνες!

Την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 επέλεξαν ομογενειακοί φορείς για να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ να γίνουν Έλληνες, έστω και για μια μέρα!
Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Κόγκαρα, σε συνεργασία με ομογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και του καλλιτεχνικού γραφείου Fist Pump Entertaiment οργανώνουν Ελληνικό Φεστιβάλ «για να δοθεί η δυνατότητα σε νέες και νέους ελληνικής καταγωγής να εκφράσουν την ελληνικότητά τους».
Στόχος των διοργανωτών δεν είναι, όμως, η ομογένεια. Είναι η ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και θα επιχειρήσουν, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα, να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ «να αισθανθούν σαν Έλληνες».

Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσουν να σπάσουν και το ρεκόρ συμμετοχής σε χορό του «Ζορμπά».

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα οι κάτοικοι του Βόλου χόρεψαν στους ρυθμούς του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη, κατακτώντας το ρεκόρ Γκίνες. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν 5.640 άτομα, ηλικίας από 14 έως 89 ετών.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ρόδος με 1.600 χορευτές.

Τώρα οι Έλληνες του Σίδνεϊ θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Να κάνουν οι ίδιοι ρεκόρ και με τον τρόπο αυτό, όπως λένε, να προβάλουν την Ελλάδα.
«Δεν θα περιμένουμε από τους πολιτικούς να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας. Θα την αλλάξουμε εμείς, ο λαός» λένε.

Και επέλεξαν την επέτειο του «Όχι» για να μεταδώσουν ένα νέο, ελπιδοφόρο μήνυμα «προς κάθε κατεύθυνση. Εντός και εκτός Ελλάδας» όπως λένε.