Διώχνουν καταστηματάρχη και παντρεμένο με Ελληνίδα!

 Ζει τα τελευταία εννέα χρόνια στην Ελλάδα, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, διατηρεί μαγαζιά στην Κρήτη και τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο λόγος για τον Αϊμάν Καρντί, πολιτικός μηχανικός, από τη Συρία, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα πριν από εννέα χρόνια. Στο μεσοδιάστημα παντρεύτηκε με Ελληνίδα και δραστηριοποιείται στον επισιτισμό.

Με απόφασή του όμως το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητά μέσα σε ένα μήνα να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

 

 

‘”Πληρώνω όλους τους λογαριασμούς μου κανονικά, είμαι ασφαλισμένος στο  ΤΕΒΕ, έχω πάνω από 200.000 ευρώ στις Ελληνικές τράπεζες και είμαι ο πιο ευκατάστατος βάσει αριθμών, από τα μέλη της Αραβικής κοινότητας στην Κρήτη. Μάλιστα για τέσσερα χρόνια ήμουν συνεργάτης της Αστυνομίας και μπαινόβγαινα στα Δικαστήρια ως ο επίσημος μεταφραστής. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπαιρνα προσωρινή άδεια 3ετους παραμονής, αλλά στην Ελλάδα με πετάνε σαν το σκυλί στο αμπέλι’”, λέει ο Αϊμάν.

Παράλληλα εξηγεί ότι ”όλα αυτά τα χρόνια με μπλε κάρτες ανανέωνα την παραμονή μου στην Ελλάδα και πέρυσι απέκτησα Λευκή κάρτα που μου έδινε τη δυνατότητα να παραμείνω για ένα χρόνο ακόμα στη χώρα σας. Η κάρτα έληξε χτες και ενώ τυπικά περίμενα από το δικαστήριο να ανανεώσει την παραμονή μου, σοκαρισμένος άκουσα από το Δικαστή πως πρέπει να τα μαζεύω και να φύγω σ΄ένα μήνα από την Ελλάδα. Με κύκλο εργασιών που λίγοι πια Έλληνες κάνουν, δίνω δουλειά σε 20 συμπατριώτες σας που τώρα θα μείνουν στο δρόμο. Τους σκέφτηκε άραγε κανείς αυτούς; Έτσι θέλουν επενδύσεις στη χώρα; ”.

 

 

Πηγή: cretalive.gr