Υποφερτός ο ΠΑΟΚ, ανύπαρκτη η ΑΕΚ δίκαια γνώρισε την ή ττα.

 

Ο Δώνης (από την κερκίδα λόγω τιμωρίας…) παρέταξε τον ΠΑΟΚ με μια έκπληξη, αν  μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Σαλπιγγίδης έμεινε στον πάγκο και  στην θέση του ξεκίνησε ο Λόρενς δίπλα στον Αθανασιάση στο 4-4-2 του Δικεφάλου.
Από την άλλη, ο Λίνεν κατέβασε την ΑΕΚ, με το σχήμα που είχε δοκιμάσει  στις τελευταίες προπονήσεις, ήτοι το 4-6-0, με κανέναν επιθετικό, όλους τους  παίκτες πίσω από τη σέντρα και προς την περιοχή του Αραμπατζή, που ήταν κάτω από  τα γκολπόστ.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν… τραγέλαφος! Ο ΠΑΟΚ  είχε 75% κατοχή (!), όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ μαζί με το… πούλμαν που τους  μετέφερε από το αεροδρόμιο ήταν μπροστά και γύρω από την περιοχή του Αραμπατζή, με συνέπεια το 45λεπτο να τελειώσει με 0 τελικές και από τις δυο ομάδες!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σαλπιγγίδης πέρασε αντί του Ρομπέρ και στην πρώτη φάση  που έγινε στο ματς στο 51ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Ετο έβγαλε τη  σέντρα και ο Αθανασιάδης με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη  μπάλα στην αριστερή γωνια του Αραμπατζή που απλώς… κοίταγε την πορεία της (1-0).
Το γκολ του Αθανασιάδη, ανάγκασε -επιτέλους- την ΑΕΚ να βγει από  το… καβούκι της. Στο 56′ και στο 59′ δύο καλά σουτ από Φούντα και Κατίδη  έφυγαν λίγο άουτ, με την Ενωση να δείχνει… σφυγμό. Ο Λίνεν έβαλε στο 66′ τους  Φουρτάδο, Παυλή αντί των Φούντα, Κατιδη και το 4-6-0 έγινε αυτόματα 4-4-2.
Το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο… ενδιαφέρον στο 69ο λεπτό, όταν ο Λόρενς, που  πριν 4 λεπτα είχε δει κίτρινη για σκληρό φάουλ, έπεσε κάπως θεατρινίστικα στην  περιοχή, με συνέπεια ο Θάνος να τον αποβάλει με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα.
Η ΑΕΚ πήρε μεν την κατοχή, αλλά δεν απείλησε ποτέ την εστία του ΠΑΟΚ, σε  αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που είχαν μια καλή στιγμή στο 88′ σε έμμεσο φάουλ (μπερδεύτηκαν Κουρέλλας και Αραμπατζής) που εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης λίγο άουτ και  άλλη μια στις καθυστερήσεις με τον Αραμπατζή να αποκρούει σε κόρνερ δυνατό σουτ  του Σταφυλλίδη, την ώρα που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν στους ΑΕΚτζήδες “εκεί  εκεί στην Β’ Εθνική”.
Διαβάστε περισσότερα:  http://www.sport.gr/Article/Ειδήσεις/Ποδόσφαιρο/Super-League/Ο-υποφερτός-ΠΑΟΚ,-1-0-την-τραγική-ΑΕΚ/24-147436.html#ixzz29sP1zIml