Έκθεση Κυπριακών Αρχαιοτήτων στην Νέα Υόρκη

Άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου Πρίνστον της Νέας Ιερσέης, η έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο «Πόλη Χρυσού (Πόλη Χρυσοχούς): Τύμβοι και ναοί στην Αρχαία Κύπρο».

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2013 και παρουσιάζει την μοναδική και συναρπαστική αρχαιολογία της πρώιμης Κύπρου, μέσω των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν σε ένα μόνο μέρος, την Πόλη της Χρυσοχούς. Σηματοδοτεί δε τη συμπλήρωση 25 χρόνων ανασκαφών στην Πόλη από το Τμήμα Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πρίνστον, υπό τη διεύθυνση του ομότιμου καθηγητή Ουίλιαμ Τσάιλντς (William Childs), ο οποίος μοιράζεται την ευθύνη της επιμέλειας της έκθεσης, μαζί με τον Μάικλ Πάντζετ (Michael Padgett).

Για την έκθεση συνεργάστηκαν το Πανεπιστήμιο του Princeton, η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο του Λούβρου.

Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Κυπριακό Σπίτι, στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, σε συνεργασία με το μουσείο.

Ολόκληρο το άρθρο στο: http://www.greeknewsonline.com/?p=22576#more-22576

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Greek, Attic, ca. 520–510 B.C.E., signed by the potter Hermaios and attributed to the Hermaios Painter: Red-Figure Wine Cup (Kylix). Ceramic; h. 7.6 cm., diam. 18.4 cm. London, British Museum (1892.7-18.5 [E 34]). © The British Museum / British Museum Images.