Ιδού πως μεθοδεύουν την παραπλάνηση οι Σκοπιανοί

Σκοπιανοί αρχαιολόγοι ζητούν να συνδράμουν στις ανασκαφές Αμφίπολης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με στοιχεία και από http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/245154/skopianoi-arhaiologoi-zitoyn-na-syndramoyn-stis-anaskafes-amfipolis

 Σε μία προσπάθεια να παραπλανήσουν για μία ακόμη φορά την διεθνή κοινή γνώμη οι Σκοπιανοί επιστρατεύουν τους …αρχαιολόγους  επιχειρώντας ανερυθρίαστα να προκαλέσουν ιστορική σύγχυση. Για το λόγο αυτόν συσχετίζουν αυθαίρετα αρχαία ευρήματα που ανάγονται καθαρά στον Μέγα Αλέξανδρο, δηλαδή τους Έλληνες και την ελληνιστική Εποχή (336 π.Χ – 30 π.Χ) με την δική τους πολύ μετέπειτα Σλαβική παρουσία στην Βαλκανική…
Τη φορά αυτή Σκοπιανοί αρχαιολόγοι -δήθεν επιβοηθητικά και δήθεν λόγω της οικονομικής κρίσης-  ζητούν να … συνδράμουν στις ανασκαφές που πραγματοποιεί η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών, στο λόφο «Καστά» της Αμφίπολης, όπου υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για εύρεση των τάφων της Ρωξάνης, συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του γιου τους Αλέξανδρου Δ’ . Απότερος στόχος τους να ενσπείρουν την αμφιβολία ποιούς αφορούν τα ευρήματα, αφού και Σκοπιανοί αρχαιολόγοι θα συμμετέχουν στις ανασκαφές, σε πρώτο στάδιο και σε ένα δεύτερο στάδιο να “θεμελιώσουν” την “πατρότητα” του Μεγάλου Αλεξάνδρου! 
 

Όπως γράφει το newsbomb.gr,  οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, και όσα σημαντικά έχουν έρθει έως σήμερα στην επιφάνεια, συνεχίζουν να απασχολούν τα ΜΜΕ στα Σκόπια. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SITEL o καθηγητής αρχαιολογίας Bίκτορ Λίλκικ δήλωσε πως ο ίδιος και οι συνάδελφοι του είναι έτοιμοι να …συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του τάφου της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου Δ΄εφόσον τους ζητηθεί απο την ελληνική πλευρά.

“Οι αρχαιολογικές ανασκαφές δεν μπορούν να συνεχιστούν, γιατί οι Έλληνες αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως δεν έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για τη συνέχιση των ερευνών” αναφέρει το ρεπορτάζ του Sitel, που συνεχίζει προκλητικά “Οι “Μακεδόνες” αρχαιολόγοι ισχυρίζονται επανειλημμένα πως προσφέρθηκαν να συνεργαστούν με τους Έλληνες συναδέλφους τους στις ανασκαφές, αλλά δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση”.

Στα Σκόπια υπάρχει ιδιαίτερο “ενδιαφέρον” για τα ευρήματα της Αμφίπολης και εφόσον επιβεβαιωθούν οι βάσιμοι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των τάφων της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου Δ’ , που αναμφισβήτητα η ανακαλυψή τους θα προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και ενδιαφέρον, όπως διαβάζουμε στο infoserres.gr.

Επιχειρώντας να επισκιάσουν τα σημαντικά ευρήματα της Αμφίπολης, που σαφώς μαρτυρούν για μία ακόμη φορά την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων και του πολιτισμού τους, ΜΜΕ προβάλλουν με πηχυαίους τίτλους τις τελευταίες μέρες τους ισχυρισμούς του υπεύθυνου του Γραφείου Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Σκοπίων αρχαιολόγου Πάσκο Κούζμαν, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, πως βρίσκεται στα ίχνη του τάφου του … Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Ηράκλειας Λυγκιστίδος, έξω από το σημερινό Μοναστήρι (Μπίτολα), ο Κούζμαν δήλωσε πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου “Ακολουθώ την πορεία του. Βαδίζω και ψάχνω. Είμαι πάντοτε ξοπίσω του και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ένα βήμα από τον τάφο του” δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα “Vest”, προκαλώντας … “ρίγη” συγκινήσεως στους Σκοπιανούς εθνικιστές, που ονειρεύονται ίδιο DNA με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα!!!

Να σημειωθεί πως ο Πάσκο Κούζμαν, από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Σκοπίων, είναι ο εμπνευστής του σχεδίου «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας, που υλοποιεί μεθοδικά από το 2008 η κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Ο ίδιος εξάλλου είχε δηλώσει πως: «Η “Μακεδονία” μπορεί να διεκδικήσει το όνομά της μόνο αν αποδείξει ότι το μακεδονικό έθνος έχει ρίζες του στην κλασσική αρχαιότητα και όχι στη σλάβικη».

Αυτή είναι η κραυγαλέα ομολογία τους ότι προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την Ιστορία και να την μετατρέψουν “στα μέτρα τους” ώστε να “στοιχειοθετήσουν”  την δήθεν “κληρονομιά”  τους από την αρχαιότητα!

Όπως, όμως, γράφει στο βιβλίο του “Η ΕΕ και το <ψευτο-Μακεδονικό> Έθνος των Σκοπίων” ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Μάρτης, ¨η ταυτότητα των Μακεδόνων που είναι ταυτότητα Ελλήνων αποτελεί την ουσία του Σκοπιανού προβλήματος και όχι η απλή ονομασία του Κράτους χωρίς να συνδέεται με την Ιστορία”.  (σελίδα 15).

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: “¨Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονάκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο. Να χρησιμοποιεί  ένα όνομα που μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις” (σελίδα 33).

Αιτιολογώντας τη θέση αυτή ο κ. Μάρτης παραθέτει το παράδειγμα της  Μεγέλης Βρετανίας η οποία έχει ενταχθεί στην Ε.Ε. ως “Ηνωμένο Βασίλειο” λόγω της αντιδράσεως των Γάλλων για να μην υπάρξει σύγχυση με τη γαλλική Βρετάνη!..

Φωτογραφία πρώτης σελίδος, από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.