Αν με διαβάζεις, Γιώργο…

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ένας γνωστός δημοσιογράφος, σήμερα ζει, απόμαχος πια, την εποχή της «Αλλαγής»  έγραφε σε μιά μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, σήμερα δεν εκδίδεται πια!

Εθεωρείτο –και ήτανε- από τους καλούς δημοσιογράφους και όχι μόνο επειδή έτυχε να συνεργαστώ για  κάποια χρόνια μαζί του, πολύ αργότερα… Στην Ελλάδα δεν συγχωρείται να είσαι καλός. Γι αυτό είχαμε τον Προκρούστη!

Ωστόσο, ο ήρωάς μας, παρασυρμένος από το όραμα της αλλαγής, δημοκράτης από τα γενοφάσκια του με πατέρα στην Εθνική Αντίσταση, καθιέρωσε μία καθημερινή στήλη την οποία ονόμασε: «Καλημέρα κύριε Πρόεδρε», με θέματα, μικρά και μεγάλα, αιτήματα προς τον τότε πρωθυπουργό, παραινέσεις, παρακινήσεις, αλλά και επισημάνσεις  και ζήτω και ό,τι, τελοσπάντων, νόμιζε πως εξυπηρετούσε το στόχο.

Η στήλη έδρεψε δάφνες.  Ήτανε το καθημερινό ανάγνωσμα όλης της  πολιτικής ιεραρχίας και ο ίδιος έφτασε στο αποκορύφωμα της καταξίωσης.  Ήτανε περίπου το ίδαλμα της λεγόμενης «δημοκρατικής παράταξης» . Στην Ελλάδα, όμως, δεν μπορείς να είσαι ίδαλμα.  Πρέπει να μένεις στο ΠΕΡΙΠΟΥ…

Τα χρόνια πέρασαν αλλάξαν οι καιροί, και η Αλλαγή από σύνθημα και όραμα μετεξελήχθηκε σε θλιβερό ναυάγιο…

Ο ήρωας της ιστορίας μας –πέρα για πέρα αληθινή- αποκαρδιώθηκε από το γνώριμο μοτίβο των πολιτικών Μαυρογιαλούρων «άλλα λέμε άλλα κάνουμε».  Περίμενε άδικα, μέρα με τη μέρα,  να δει να μετουσιοώνεται σε πράξη η αξιοκρατία, η διαφάνεια… ‘Οταν τα συμπτώματα της αλλαζονείας έγιναν βούκινο, το «Καλημέρα κ. Πρόεδρε», το έκανε «Καληνύκτα κύριε Πρόεδρε»… Και συνέχιζε να γράφει επισημαίνοντας τα λάθη!

Στην Ελλάδα, λάθη δεν κάνουν οι ηγέτες. Το λάθος είσαι ΕΣΥ!..

Στην χώρα του στυπόχαρτου, η μνήμη δεν συγχωρείται!  Στον τόπο «της Μυρτιάς, της Ελιάς», δεν χειροκρατάς την κάθε λογίς εξουσία όταν  πρέπει. Απλά, πρέπει ΠΑΝΤΑ!

Έτσι, ο ήρωάς  μας έπαψε να εμπνέει τους ανθρώπους που έκαναν την αλλαγή «εμπόριο» και «μίζα».  Και άρχισε η απότομη κάθοδος της  λαμπρής του καριέρας…

Έχω χρόνια να τον δω.  Στην Ελλάδα ΔΕΝ συναντάς ανθρώπους  που έχουν χάσει την  εύνοια της εξουσίας!  Προσωπικά δεν τον είδα για άλλους λόγους. Είμαι βέβαιος, όμως, πώς αν έγραφε από την αρχή το «Καλημέρα», πάλι στο  «Καληνύκτα» θα κατέληγε…

Αν με διαβάζεις, Γιώργο, μην πεις, «πάει πέρασαν αυτά»…

Στην Ελλάδα ΟΛΑ περνούν και όλα τα ΙΔΙΑ μένουν!..