Financial Times: Η Μέρκελ απειλεί (και) τον Κάμερον!

Αν ο Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκεί βέτο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. τότε η Άνγκελα Μέρκελ θα τον απειλήσει με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου, γράφουν σήμερα οι Financial Times.

“Η Γερμανία σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι θα επιδιώξει την ματαίωση της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής του επόμενου μήνα, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ προβλέπει οτιδήποτε άλλο εκτός του παγώματος των δαπανών”, αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

“Η κα Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον κ. Κάμερον να υποστηρίξει μία γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ενωσης”, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι είναι έτοιμος να θέσει βέτο στο σχέδιο του προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν αυτό περιλαμβάνει απαράδεκτες αυξήσεις δαπανών, αφήνοντας να διαφανεί η προοπτική μακροχρόνιων και δύσκολων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Όλα αυτά, βέβαια, διαψεύδονται επίσημα από την καγκελαρία, με τον εκπρόσωπο της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, να διαψεύδει επισήμως το δημοψήφισμα.
“Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να επιτύχει αυτή η σύνοδος του Νοεμβρίου”, δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

NewsIt.gr