Έδωσαν για υιοθεσία 250.000 βρέφη χωρίς τη θέληση των γονιών τους!

Περισσότερα από 250.000 βρέφη υιοθετήθηκαν, παρά τη θέληση των βιολογικών τους γονέων, μεταξύ 1950-1970 στη Βικτώρια, επειδή οι μητέρες τους ήταν ανύπαντρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επίσημης κυβερνητικής έρευνας.

  Δεκαετίες αργότερα, οι πολιτικές δυνάμεις της Βικτώριας απολογήθηκαν στο πολιτειακό κοινοβούλιο για την υποχρεωτική υιοθεσία των παιδιών ανύπαντρων μητέρων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώπιον 300 και πλέον γυναικών από εκείνες που δόθηκαν τότε για υιοθεσία.

 Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τεντ Μπέιλιου, απηύθυνε την «εκ βάθους καρδίας» συγγνώμη της Πολιτείας, στις χιλιάδες γυναίκες και άντρες -τους βιολογικούς γονείς- που «στερήθηκαν την ευκαιρία ν’ αγαπήσουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους, αλλά και για τον πόνο και τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν».

 «Από τις κόρες και τους γιους, που υποχρεωτική υιοθεσία σήμαινε συνεχές άγχος, διαρκή αβεβαιότητα και στέρηση ενός φυσικού οικογενειακού περιβάλλοντος, ζητούμε, επίσης, συγγνώμη» είπε συγκινημένος ο κ. Μπέιλιου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Άντριους, σημείωσε ότι «μια ολόκληρη γενιά ατόμων έχουν στερηθεί τους βιολογικούς τους γονείς. Οι μητέρες τους ήταν δεμένες σε κρεβάτια και τα πρόσωπά τους ήταν κρυμμένα από τις νοσοκόμες με μαξιλάρια για να μη δουν τα παιδιά τους».

 Με ζητωκραυγές υποδέχτηκαν οι παρευρισκόμενες στο κοινοβούλιο, την ανακοίνωση της υπουργού για Υποθέσεις Γυναικών, Μαίρη Γούλτριτζ, ότι αλλαγές στη νομοθεσία σε σχέση με την υιοθεσία, δίνουν το δικαίωμα στους βιολογικούς γονείς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, που θα τους βοηθήσουν να βρουν τα ενήλικα σήμερα παιδιά τους.

 

Πηγη: http://www.newsit.gr