Καλύτερο καλωσόρισμα Ελλήνων στην Αυστραλία

Κονδύλια για την πρόσληψη υπαλλήλου που θα εξυπηρετεί τους νεοφερμένους Έλληνες  ήταν ένα από τα θέματα που  έθεσαν στον Τόνι Άμποτ  -αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο πρόεδρος της Ελληνικής  Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Κώστα Τσουμπάκο και Νικ Πάρθημο.

Ο κ. Άμποτ δεσμεύτηκε, άλλη μια φορά, ότι αν η παράταξή του γίνει κυβέρνηση, θα βοηθήσει τους Έλληνες που επιθυμούν να μεταβούν στην Αυστραλία για εργασία.

Καθώς επίσης  ότι θέλει να εξετάσει τρόπους προώθησης της ελληνομάθειας στο αυστραλιανό πανεπιστημιακό επίπεδο.

 Στην ίδια συνάντηση ο κ. Άμποτ  είπε  «Στη σκιώδη κυβέρνησή μου συμμετέχουν δυο μέλη ελληνικής καταγωγής. Ο Αθανάσιος Συνοδινός και η Σόφη Μιραμπέλα-Πανοπούλου. Και οι δυο είναι μέλη της ομογένειας και την αφουγκράζονται προσεκτικά».

Οι εκπρόσωποι της Κοινότητας ενημέρωσαν τον κ. Άμποτ για την πορεία των έργων ανέγερσης του 14όροφου ελληνικού πύργου στο κέντρο της Μελβούρνης που θα στεγάσει και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας.

 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Άμποτ που συμφωνεί και στηρίζει την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου με δυο εκατομμύρια δολάρια εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Τζούλια Γκίλαρντ.

Υπενθυμίζεται ότι και η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει άλλα δύο εκατομμύρια για τον ίδιο σκοπό. Υπολογίζεται ότι άλλα δύο εκατομμύρια έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές ομογενών επιχειρηματιών και ιδιωτών, οι οποίοι, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει η οικοδόμηση του νέου κτιρίου και το Πολιτιστικό Κέντρο, προσέφεραν ως και $250.000 έκαστος για το σκοπό αυτό.

 

*φωτογραφία πρώτης σέλίδος : Ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ.Άμποτ (δεξιά) με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη (αριστερά)