Μικροεπεισόδια στην παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια, μετά τη λήξη της Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο τα μέτρα ήταν δρακόντεια.  Όπως βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχουν παραχθεί ένοπλοι στρατιώτες μπροστά από τα κάγκελα που έχουν στηθεί…

Οπαδοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν διαμαρτυρία στη λεωφόρο Νίκης. Μερίδα του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί τους αποδοκίμασε και τους ζήτησε να φύγουν μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση…
Η άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας στον χώρο της παρέλασης, λίγα λεπτά πριν τις 11.00 έγινε χωρίς παρατράγουδα. Δείτε LIVE την παρέλαση

Μεγάλη αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με ένοπλους στρατιώτες, παραταγμένους δίπλα από τους αστυνομικούς στους δρόμους γύρω από τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γίνεται  η παρέλαση. Μπορεί άπαντες στο ΥΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία να δηλώνουν με ένταση  ότι δεν υπάρχει περίπτωση χρησιμοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων σε μέτρα  “αστυνομικού χαρακτήρα”, ωστόσο η “διολίσθηση” των δυνάμεων του στρατού  προς τον δρόμογίνεται όλο και πιο εμφανής.

ΦΩΤΟ NEWSIT ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT ΦΩΤΟ NEWSIT

Από νωρίς το πρωί έβρεχε καταρακτωδώς και αυτό σε συνδυασμό με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί λίγος κόσμος στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στη λεωφόρο Νίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.30. Σε εξέλιξη βρίσκεται και παρέλαση αντιεξουσιαστών στην οδό Ναβαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο μέτρων τάξης, με στόχο να μην επαναληφθούν τα περσινά γεγονότα. Με πρότυπο τα επιτυχή μέτρα της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, θα διαμορφωθεί μια «νεκρή ζώνη» σε ακτίνα ασφαλείας εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων, όπου θα επιτρέπεται η πρόσβαση αυστηρά μόνο σε όσους έχουν πρόσκληση.

ΦΩΤΟ NEWSIT ΦΩΤΟ NEWSIT

Αστυνομικοί θα είναι παραταγμένοι σε όλο το μήκος της παραλίας, με ενίσχυση της παρουσίας τους σε σημεία όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ θα προηγηθούν έλεγχοι και προληπτικές συλλήψεις σε προσερχόμενους. Συνολικά, στα μέτρα τάξης θα πάρουν μέρος 2.000 αστυνομικοί.
Οι προληπτικοί έλεγχοι, τα εναέρια μέσα επιτήρησης και τα επί τόπου μέτρα ασφαλείας, όπως τα κιγκλιδώματα, αποτελούν μέρος του σχεδιασμού. Επίσης, θα λειτουργήσει πάλι η διαδικασία της ειδικής διαπίστευσης για τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν την παρέλαση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους θα είναι κοντά στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από τη Βουλή.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Mε λάθος… στόχο χρήση χημικών έκανε ένας αστυνομικός μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το arcadiavoice.gr οι πολίτες της Τρίπολης στο τέλος της παρέλασης διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τα οικονομικά μέτρα.
Οι διαδηλωτές πολίτες κινήθηκαν προ την πλευρά των επισήμων ενώ ταυτόχρονα μεγάλη αστυνομική δύναμη τους έφραξε το δρόμο.
Ένας αστυνομικός έκανε χρήση χημικών, ωστόσο, όπως καταγράφεται στο βίντεο, στόχευσε περισσότερο… τους συναδέλφους του, παρά τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

NewsIt.gr