Η ζωή μετά τον τυφώνα Sandy

Μετά τα συντρίμια που άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Sandy, οι αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναβρουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους.

Ο τυφώνας Sandy άφησε πίσω του 55 νεκρούς και συντρίμμια… Αν και παραμένουν κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα, σήμερα άνοιξαν τα αεροδρόμια και η Wall Street.

Δεκάδες πόλεις, από τον Ατλαντικό έως το Μίσιγκαν παραμένουν χωρίς ρεύμα. Συνολικά 8,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στο Μανχάταν. Ίσως να χρειαστεί μια εβδομάδα για να επανέλθει πλήρως το ηλεκτρικό.

Τα λεωφορεία άρχισαν σιγά σιγά να ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Για τις επόμενες δυο μέρες, μάλιστα, σε ορισμένες διαδρομές, οι πολίτες δε θα πληρώνουν εισιτήριο. Το μετρό, που πλημμύρισε, παραμένει εκτός λειτουργίας. Τα νερά στις αποβάθρες ξεπέρασαν τα 4 μέτρα και ίσως χρειαστεί να περάσουν 3 με 4 μέρες πριν μπει ξανά στις ράγες…

Οι άνθρωποι πεζοί προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους…

Οι εικόνες είναι αρκετές για να περιγράψουν την καταστροφή. Σπίτια κατεστραμμένα, πλυμμηρισμένα ή καμμένα, δέντρα σπασμένα μέσα στους δρόμους και αυτοκίνητα να “κολυμπούν”.

 

NewsIt.gr