Το «Φεστιβάλ Αντίποδες» της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης

Ύστερα από δυο επιτυχημένους διαγωνισμούς (2010  και 2011) το μαθητικό φεστιβάλ κινηματογράφου έχει πλέον καθιερωθεί σαν ένας σημαντικός θεσμός. Δίνει μια επιπλέον ευκαιρία σε μαθητές,  φοιτητές και εκπαιδευτικούς να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν χρησιμοποιώντας την ελληνική γλώσσα.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα λειτουργεί παιδαγωγικά σε πολλούς τομείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας προωθώντας την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας.

Ο διαγωνισμός, προϊόν της συνεργασίας του Γραφείου Εκπαίδευσης με το Υπουργείο Παιδείας της Βικτωρίας, το «Φεστιβάλ Αντίποδες» της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας και τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, έχει παναυστραλιανή εμβέλεια και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Πιστεύω στην Ελλάδα/Υποστηρίζω την Ελλάδα» και πήραν μέρος σε αυτόν 35 σχολεία. Εφέτος είχαμε, για πρώτη φορά, και δυο συμμετοχές από την περιοχή της Αδελαΐδας.

Η παρουσίαση και η βράβευση  των ταινιών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.30πμ, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου: 
• στη Μελβούρνη, στον κινηματογράφο Como Pallas (Cnr Toorak Rd & Chapel St., South)
• στο Σίδνεϊ, στον κινηματογράφο Palace Norton Street Cinemas, Leichhardt.
Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Πηγή: www.neoskosmos.com