Αθήνα: Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος με την Γερμανίδα Υπουργό, Christine Haderthauer

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Θεμάτων και Απασχόλησης της Βαυαρίας κυρία Christine Haderthauer είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

 

Η κυρία Haderthauer επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο συνοδευόμενη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο στη Μητρόπολη Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερο π. Απ. Μαλαμούση και Γερμανούς και Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες.

 

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την κυρία Υπουργό και τα μέλη της συνοδείας της, ενώ τους ευχαρίστησε για τη βοήθεια που προσφέρουν στις πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδας μέσω του σχετικού προγράμματος που αναπτύσσει η φιλανθρωπική εταιρεία “Αποστολή” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Υπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την ευκαιρία που τους δόθηκε, όπως είπε, να συζητήσουν τις εξελίξεις στη χώρα και την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν. “Θεωρώ”, πρόσθεσε η κυρία Haderthauer, “πολύ σημαντικό το ρόλο της Εκκλησίας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες που γίνονται”.

 

“Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο”, τόνισε, “ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και αποκτούμε μία προσωπική εικόνα των προβλημάτων. Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε τις παραφωνίες που υπάρχουν και στη χώρα μας σχετικά με την Ελλάδα”. Πρόσθεσε δε ότι “η Βαυαρία στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα. Είναι δύσκολος ο δρόμος και μεγάλες οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σας”.

 

Η Γερμανίδα Υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο που κάνει ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ι.Α.Α. “Αποστολή” υπογραμμίζοντας πως “η Εκκλησία παρέχει όχι μόνο υλική στήριξη αλλά και ηθική”, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Γερμανίας, π. Απόστολο Μαλαμούση, σημειώνοντας πως το έργο του είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί “τον καλύτερο πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία”.

 

Τέλος, η κα Haderthauer αναφέρθηκε στο χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στη Γερμανία με τις συντονισμένες ενέργειες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας, του κ. Σταύρου Κωνσταντινίδη, επιχειρηματικών παραγόντων της ομογένειας και Γερμανών και τη συνεργασία της γερμανικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, το οποίο θα ενισχύσει το πρόγραμμα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας που αναπτύσσει η “Αποστολή”.

 

“Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η βοήθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που θα κληθούν να πληρώσουν τα περισσότερα σε αυτή την κρίση. Τα παιδιά είναι ο μεγαλύτερος πλούτος των Ελλήνων” κατέληξε.

 

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α., αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πρόγραμμα ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών που αναπτύσσει η “Αποστολή”, το οποίο περιλαμβάνει τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε 260 οικογένειες με 1480 προστατευόμενα μέλη και 961 παιδιά.

 

Υπογράμμισε δε πως σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει ήδη καταρτισθεί λίστα με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα σχολεία, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι οικογένειές τους και να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

 

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μακαριώτατος, η Γερμανίδα Υπουργός, τα μέλη της αντιπροσωπείας και ο Γεν. Διευθυντής της “Αποστολής” , Κ. Δήμτσας, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παιδιά και μέλη της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

 

 

 

 

-Για τις δραστηριότητες της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας

 

 

Για τις δραστηριότητες της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, Christine Haderthauer, από το γενικό διευθυντή, Κωστή Δήμτσα, κατά την επίσκεψή της στις αποθήκες συλλογής τροφίμων της Οργάνωσης, που έχουν παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και βρίσκονται στο στρατόπέδο «Λοχαγού Καποτά», στο Μενίδι Αττικής.

Τη Βαυαρή υπουργό συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στις δηλώσεις του επισήμανε την ανάγκη να κατανοήσουν όλοι ότι «τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικής συνοχής, κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής ανέχειας που αντιμετωπίζουν σήμερα πολυπληθή στρώματα του ελληνικού λαού, τα οποία οφείλονται στις πολιτικές λιτότητας που έχουν προκαλέσει εκτόξευση της ανεργίας μεταξύ των άλλων, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Είναι προβλήματα που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η επίσκεψη της Βαυαρής υπουργού θα συμβάλλει περισσότερο στην κατανόηση του ελληνικού προβλήματος από τη γερμανική κυβέρνηση και θα βοηθήσει στο να υπάρξουν πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για ολόκληρη την Ευρώπη, «ώστε να πολεμήσουμε τη φτώχεια και την τραυματισμένη κοινωνική συνοχή».

Από την πλευρά της, η Christine Haderthauer επισήμανε ότι η σημερινή επίσκεψή της δείχνει και ότι αναγνωρίζεται το γεγονός πως η Ελλάδα έχει τη βούληση και την περηφάνια, σε καιρούς κρίσης, να σταθεί στα πόδια της και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανάγκες, πέραν της οικονομικής υποστήριξης που προσφέρεται στη χώρα.

Επίσης, εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, δηλώνοντας την ένθερμη υποστήριξή της σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

«Η Εκκλησία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν», δήλωσε ο κ. Δήμτσας εκφράζοντας για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες του προς το υπουργείο Εθνικης Άμυνας για τη συνδρομή του στο έργο της «Αποστολής».

 

Πηγή φωτο: Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ANA-MPA.GR