Από πότε σκοτώνουν οι άνθρωποι;

Οι πρόγονοί μας έφτιαχναν φονικά όπλα πριν 71.000 χρόνια

Οι άνθρωποι της Παλαιολιθικής εποχής ανακάλυψαν την φονική τεχνολογία του δόρατος και του βέλους πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

Αυτό δείχνει η ανακάλυψη στη Νότια Αφρική (και μάλιστα με συμμετοχή έλληνα επιστήμονα) μικρών λίθινων λεπίδων που χρονολογούνται προ 71.000 ετών και είναι 6.000 έως 11.000 χρόνια παλαιότερες από τα αρχαιότερα έως τώρα παρόμοια λίθινα όπλα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοανθρωπολογίας Κέρτις Μάριαν του Ινστιτούτου Καταγωγής του Ανθρώπου του πανεπιστημίου της Αριζόνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το “Science”, πιστεύουν ότι οι 27 μικρές και λεπτές λεπίδες, μήκους τριών εκατοστών περίπου η κάθε μία, οι οποίες ανακαλύφθηκαν μέσα σε διαδοχικά στρώματα άμμου και χώματος που καλύπτουν μια συνεχή περίοδο 11.000 ετών, χρησιμοποιούνταν ως μυτερές άκρες για βέλη και δόρατα.

Έως τώρα οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούσαν ότι τα βλητικά όπλα (δόρατα και βέλη) ανακαλύφθηκαν πριν από περίπου 60.000 χρόνια στη διάρκεια μιας εποχής παγετώνων, αλλά μετά ξεχάστηκαν για πολλές χιλιάδες χρόνια, ώσπου «ανακαλύφθηκαν» ξανά από τις κατοπινές γενιές πριν από περίπου 40.000 έως 50.000 χρόνια.

Αρκετοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η εφεύρεση προχωρημένων λίθινων όπλων τόσο παλιά δείχνει πως σχεδόν σίγουρα οι κατασκευαστές τους διέθεταν επίσης μια αντίστοιχα πολύπλοκη σκέψη και γλώσσα.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/prionokordela