Η Γαλλία στέλνει ξανά στην Ελλάδα τη «λίστα Λαγκάρντ»

Για δεύτερη φορά θα αποστείλουν οι γαλλικές αρχές στην Αθήνα την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» με τα ονόματα των Ελλήνων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έχει στην κατοχή της η γαλλική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τους φορολογουμένους που είναι κάτοικοι άλλων κρατών-μελών με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση», δήλωσε πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Πρόκειται για μία «έκτακτη διαδικασία», καθώς «ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα», ανέφερε. «Έχει σταλεί δια της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως σχετικό αίτημα είχε αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάραςπρος τον γάλλο ομόλογό του, Πιέρ Μοσκοβισί (φωτό).

Newpost.gr