Σάλος από …”προτροπή” του Στάθη Παναγούλη

Απορίες και ερωτηματικά δημιουργούνται, για το ως προς σε ποιές ατραπούς, και πόσο επικίνδυνες, είναι διατεθειμένος να οδηγήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες  ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιπολιτευτεί την τρικομματική κυβέρνηση, την Τρόϊκα και την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Κυβέρνηση Σαμαρά, με αφορμή δήλωση, από βήματος της Βουλής, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, το βράδυ του Σαββάτου, όταν στην συζήτηση για τον Προπϋπολογισμό “απείλησε” με Ειδικό Δικαστήριο ή με …εκτέλεση (!) όσους υπέγραψαν τα Μνημόνια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να βρει τα κλεμμένα, τότε πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα από το 1974 μέχρι σήμερα, τι είχαμε και τι έχουμε. Όλα στο φως, αλλά δεν το τολμάτε. (Όσοι υπέγραψαν τα Μνημόνια πρέπει) να παρακαλάτε να περάσετε από Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη!», ήταν τα λόγια του βουλευτή, ο οποίος άφησε άφωνους με την τοποθέτησή του ακόμη και τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά την προσπάθειά του, όταν διέγνωσε τις αντιδράσεις,  να ανασκευάσει, λέγοντας πως τούτο αποτελεί προσωπική του άποψη και, όπως είπε, δεν έχει σχέση με αυτήν ούτε το κόμμα του ούτε ο Αλ. Τσίπρας, ο σάλος που έχει δημιουργηθεί από την αμετροεπή δήλωση του κ. Παναγούλή, είναι αναπόφευκτος και έχει φορτίσει πολύ το κλίμα της συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Είναι πρώτη φορά που βουλευτής από βήματος της Βουλής κάνει σαφή αναφορά σε  βίαιες πρακτικές κατά  πολιτικών που υπέγραψαν τα Μνημόνια προτρέποντας, έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, σε έκνομες ενέργεις τους πολίτες.

Πριν από λίγο, με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου καλεί τον κ. Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του. «Χθες, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στη χειρότερη πολιτική του κατάντια, επιτρέποντας στον βουλευτή του, κ. Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφυλίους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον κ. Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του απάντησε τα εξής: “Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον.  Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ .

Όσον αφορά τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα .

Σε σχέση με τις επενδύσεις πρέπει να καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως άλλο είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το χάρισμα φιλέτων στους ημετέρους και άλλο μια εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια προς όφελος της κοινωνίας . Εμείς το πατριωτικό μας καθήκον το γνωρίζουμε και το υπηρετούμε , αυτοί το έγκλημά τους εις βάρος του λαού το έχουν συνειδητοποιήσει;”

Πολιτικοί παρατηρητές επεσήμαιναν ότι παρά την υπελφυγή της απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα παραμένει και είναι πολύ σοβαρό. Εάν,   δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθεί να παρέχει πολιτική στέγη σε έναν βουλευτή που ανοιχτά καλεί το λαό σε βίαιες παράνομες ενέργειες και, μάλιστα, κατά των εκλεγμένων πολιτικών.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι με τη ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις της Ελλάδος προς τους εταίρους. Τώτα οφείλουν αυτοί να μας δώσουν τη δόση. Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε β=να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ΙΦιγένεια.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε «Δύο φορές η πλειοψηφία σας εμπιστεύεται. Τρίτη φορά δεν θα υπάρξει αν δεν δούμε τα απτά αποτελέσματα». Επίσης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας “κάποιοι υπουργοί έρχονται, μας λένε αυτά που θέλουν και φέυγουν”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό μόνο και μόνο γιατί ουσιαστικά είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνση και “χρειαζόμαστε κυβέρνηση και όχι εκλογές και το ξέρουν και όσοι τις ζητούν”.
Από τα καλύτερα της ημέρας, το σόου του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη, ο οποίος έβγαλε κασετοφωνάκι στη Βουλή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και μάλιστα μέσω…μικροφώνου τις έβαλε να ακουστούν στην αίθουσα του κοινοβουλίου…