Βενιζέλος: «Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο»

Μήνυμα με αποδέκτες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Πρώτος αποδέκτης είναι οι δανειστές καθώς ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα…. Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά».

Απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως «σε αυτή την δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού. Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας».

Newpost.gr