Πωλήθηκε «Ο βιασμός» του Πικάσο από την συλλογή Εμπειρίκου για 13,5 εκατ. δολάρια!

ωλήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ο πίνακας «Ο βιασμός» του Πικάσο από την συλλογή Εμπειρίκου, στην τιμή των 13,5 εκατομμυρίων στο πλαίσιο της δημοπρασίας που έγινε από τον οίκο Sotheby’s.

Ωστόσο, απούλητος έμεινε ο πίνακας του Σεζάν από τη συλλογή του θρυλικού Έλληνα εφοπλιστή. Η δημοπρασία μετατέθηκε χρονικά από τις 5 Νοεμβρίου για τις 10 Νοεμβρίου εξαιτίας του τυφώνα Σάντυ, στην οποία μεταξύ άλλων βγήκαν στο σφυρί 3 έργα από την περίφημη συλλογή του Γιώργου Εμπειρίκου. Να θυμίσουμε πως συνολικά θα δημοπρατηθούν 11 έργα της σπουδαίας συλλογής στις τρεις δημοπρασίες.

Αν και ο πίνακας του Σεζάν «Η γυναίκα με την ερμίνα σύμφωνα με τον Γκρέκο» της συλλογής Εμπειρίκου δεν βρήκε τελικά αγοραστή (τιμή εκτίμησης 5-7 εκατομμύρια δολάρια), για το «Βιασμό» (Le Viol) του Πάμπλο Πικάσο πουλήθηκε εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον και παραμένει άγνωστο σε ποια χέρια κατέληξε τελικά. Όταν παρουσιάστηκε ο πίνακας στην αίθουσα, τα χτυπήματα ήταν απανωτά, κυρίως από Ρώσους και νοτιοασιάτες, ενώ μέσα σε 30 λεπτά ο πίνακας, που αναπαριστά ουσιαστικά τη φρίκη από τη ναζιστική εισβολή στην Ευρώπη, κατέληξε στο νέο του ιδιοκτήτη.

ΠΗΓΗ: Newspost.gr