Συναυλία του Γιώργου Ξυλούρη στην Fed Square της Μελβούρνης

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης διοργανώνει συναυλία του Γιώργου Ξυλούρη στην κεντρική πλατεία της Μελβούρνης Federation Square με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση μνημείου στην Κρήτη, εις μνήμη του πρώτου Αβορίγινα που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και θα λάβει χώρα στο θεατράκι BMW Edge της πλατείας. Εκτός από τον Γιώργο Ξυλούρη αναμένεται στην συναυλία να λάβει μέρος και ομάδα Αβοριγίνων καλλιτεχνών.

Ο Reg Saunders, ήταν μέλος των αυστραλιανών δυνάμεων που πολέμησαν στο πλευρό των Κρητικών προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των Γερμανών στο νησί.
Η τοποθεσία που θα κτιστεί το μνημείο βρίσκεται πάνω στο δρόμο που ενώνει τα Χανιά με το χωριό Τσικαλαριά, τον οποίο οι αυστραλοί στρατιώτες είχαν «βαφτίσει» 42nd Street, όνομα που επίσης θα φέρει και το μνημείο αυτό.  Η πρωτοβουλία ανέγερσής του ανήκει στην κόρη του ιθαγενή στρατιώτη, Glenda Humes, η οποία θέλει με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την μνήμη του πατέρα της αλλά και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κρητικό λαό που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο καθώς χάρη σε μία οικογένεια Κρητικών που τον έκρυψε στο σπίτι της, μπόρεσε να γλυτώσει από τους ναζί.

Η μάχη της 42ας οδού όπως χαρακτηριστικά έμεινε στην ιστορία, στην οποία συμετείχαν εκτός από τον Saunders και πολλοί άλλοι αυστραλοί και νεοζηλανδοί στρατιώτες έλαβε χώρα στις 27 Μαϊου του 1941 και απεδείχθη νικηφόρα για τις συμαχικές δυνάμεις αφού κατάφεραν να αναχαιτήσουν ολοσχερώς.
Για κρατήσεις εισιτηρίων απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.trybooking.com

Πηγή: neoskosmos.com