“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λύση για την απασχόληση, στην Ελλάδα”

Δήλωση Τσίπρα στην “Il Manifesto”

«Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί και να σταλεί στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσθέτει ότι το κόμμα του «τάσσεται υπέρ του να σβηστεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να εγκριθεί μορατόριουμ σε ότι αφορά την αποπληρωμή της οικονομικής βοήθειας, ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη και απασχόληση και να μπορέσει να μπει, και πάλι, σε θετική τροχιά η οικονομία».

Στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύουν η εφημερίδα «Unita» και σειρά ειδησεογραφικών πυλών, ο Αλέξης Τσίπας σε ότι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, δηλώνει:

«Κανένας από εμάς δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα των κοινών αγαθών, των υποδομών, των παραλιών της χώρας μας. Ο κόσμος θα υπερασπισθεί τον δημόσιο χαρακτήρα των εταιριών κοινής ωφέλειας, πρώτα απ΄όλα της ύδρευσης και της ενέργειας, τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας, το περιβάλλον και τις ακτές μας. Θα υπάρξει καθολική αντίδραση, και το γνωρίζουν. Για το λόγο αυτό, ίσως, η κυβέρνηση μείωσε τις ιδιωτικοποιήσεις στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, έναντι των πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονταν αρχικά. Το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν πωλείται».

Σε ότι αφορά την πολιτική καταβολή του κόμματός του, ο κύριος Τσίπρας συμπληρώνει ότι «οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στους δρόμους της Γένοβας και της Φλωρεντίας, όταν μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς κατανοήσαμε την ανάγκη ενός κοινού αγώνα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης».

Στην δε ερώτηση «Ψάχνετε για συμμάχους;», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Δεν είχαμε και δεν θα έχουμε ποτέ σχέσεις με την Ευρώπη των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων. Τα μηνύματα που δεχόμαστε από την άλλη Ευρώπη λένε πράγματα πολύ ενθαρρυντικά. Για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, στην Ευρώπη, η λέξη ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει απελευθέρωση από τις πολιτικές των Μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι, πλέον, συνώνυμο αντίστασης και ελπίδας».

NewsIt.gr