Επίσκεψη Καράογλου και επιχειρηματικής αποστολής από τη ΔΕΘ στην Αυστραλία

Στη Μελβούρνη αναμένεται αύριο ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης , Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του, το «Μακεδονικό Γλέντι», που θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο του Oakleigh στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ετήσιου Φεστιβάλ «Δημήτρια», που οργανώνει η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Ο κ. Καράογλου, θα αναχωρήσει από την Αυστραλία την Τρίτη 27 Νοεμβρίου,ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Ελληνισμού , στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

Στην εκδήλωση θα παραστούν, επίσης, πλήθος άλλων προσκεκλημένων και αν βοηθήσει ο καιρός χιλιάδες ομογενών.

Στο μεταξύ την πρώτη της επιχειρηματική εξόρμηση στην αγορά της Αυστραλίας πραγματοποιεί 20-27 Νοεμβρίου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), εγκαινιάζοντας τη νέα στρατηγική της για στενότερες οικονομικές σχέσεις με τις αγορές, που είναι “δυσπρόσιτες” για τις ελληνικές επιχειρήσεις και όπου υπάρχει έντονο ομογενειακό στοιχείο. Το πρώτο άνοιγμα στην Αυστραλία θα γίνει με 20μελή επιχειρηματική αποστολή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων, οργανισμών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αποστολή διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνοαυστραλιανό Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, που συμπίπτει χρονικά και με τους εορτασμούς της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο στην Μελβούρνη όσο και στο Σίδνεϊ.

«Στόχος της ΔΕΘ είναι -πέρα από τη διερεύνηση της αγοράς από τις ελληνικές επιχειρήσεις, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας από τους δήμους που θα συμμετάσχουν- να δημιουργηθεί μόνιμη σχέση της Θεσσαλονίκης με την Αυστραλία, με τη βοήθεια και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, η διοίκηση της οποίας ήταν πρόσφατα φιλοξενούμενη του εκθεσιακού φορέα στην πόλη. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών, η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ, θα συναντηθεί με τους εκθεσιακούς οργανισμούς της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ», υπογραμμίζεται.

Οι κλάδοι που θα εκπροσωπηθούν στην επιχειρηματική αποστολή είναι, μεταξύ άλλων, αυτοί των τροφίμων-ποτών, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, της ξυλείας, των καλλυντικών και των κοσμημάτων. Η επιχειρηματική αποστολή, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Αυστραλίας και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: www.amna.gr