Το ημέρωμα της στρίγκλας στο θέατρο επί Κολωνώ

 

Από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 ανεβαίνει η παράσταση «Το ημέρωμα της στρίγκλας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.
Το ημέρωμα της στρίγκλας είναι μια φαρσοκωμωδία για την αγάπη και τη συμπεριφορά των δύο φύλων σε αυτή. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο, οι άντρες «ντύνονται» έναν άλλο εαυτό για να κερδίσουν τη γυναίκα που αγαπούν, ενώ, αντίθετα, οι γυναίκες, μόλις αποκτήσουν τον άντρα που επιθυμούσαν, «γδύνονται» τον εαυτό και τη συμπεριφορά που είχαν επιδείξει έως εκείνη τη στιγμή!

Το «ημέρωμα» είναι μια ιστορία που κινούν οι άνδρες, αλλά που ταυτόχρονα κινείται γύρω από τις γυναίκες. Οι άντρες ενδύονται τους ρόλους που σκοπεύουν να «παίξουν» με σκοπό να κατακτήσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους, συζητούν και σχεδιάζουν χωρίς λογοκρισία, μακριά από τα γυναικεία αυτιά. Με αυτό ως κεντρική ιδέα και με ένα ιδιαίτερο θέατρο στο θέατρο, που ο ίδιος ο Σαίξπηρ επέλεξε για το έργο του, προσεγγίζεται το κείμενο και στήνεται η παράσταση.

Διανομή: Φλώρα Καλομοίρη, Aνδρέας Κοντόπουλος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Σταύρος Μερμήγκης, Γεράσιμος Πετικάρης, Εβίτα Παπαστόϊτση, Νίκος Καραπάνος, Σόλων Τσούνης, Χρήστος Καπενής, Ντόρη Μάντζαρη

Πηγή: www.newspost.gr