Βουλευτές:Υποκρίνονται ότι κάνουν περικοπές στους εαυτούς τους!

Και νέες περικοπές σε βουλευτές, συνεργάτες και υπαλλήλους αποφάσισε σήμερα η Βουλή και θα τεθούν σε εφαρμογή από 01/01/2013.

Κατά τη διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να μειωθεί στα 75 ευρώ η αποζημίωση που καταβάλλεται… έξτρα στους βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές. Πρόκειται για νέα μείωση, καθώς πριν από λίγες ημέρες οι «300» ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό της Βουλής είχαν συναινέσει να μειωθεί στα 105 ευρώ από 150 που ίσχυε αρχικά. Συνολικά η μείωση αγγίζει το 50%.

Επίσης περικόπτονται επιπλέον 20 – 25% (επιπλέον δηλ. όσων είχαν ψηφιστεί στον Προϋπολογισμό της Βουλής) τα ποσά που καταβάλλονται για τις δαπάνες των βουλευτών και συγκεκριμένα για: δαπάνες κίνησης, εξοπλισμό γραφείου, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια.

Η διάσκεψη των Προέδρων, που αποτελεί το κορυφαίο όργανο της Βουλής, έκανε ένα μικρό βήμα πίσω όσον αφορά στις μειώσεις των αποδοχών των συνεργατών των βουλευτών… Ενώ η μείωση είχε ψηφιστεί να είναι 40% συμφώνησαν τελικά να είναι 35%.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής συμφωνήθηκε να υπάρξουν μειώσεις στις υπερωρίες και δαπάνες κίνησης (π.χ. ταξίδια στο εξωτερικό), ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ποσοστό μείωσης.

(Τέλος η διάσκεψη των Προέδρων συμφώνησε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο να τεθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία την ερχόμενη Πέμπτη και όχι την Παρασκευή όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί).

NewsIt.gr