Οι κορυφαίοι ερμηνεύουν τραγούδια της ξενιτιάς

Μια φίλη απ’ τα παλιά, η Μαρία Φαραντούρη -που έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο ως «η ιδεώδης ερμηνεύτρια» των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, παίζοντας, συγχρόνως, σπουδαίο ρόλο στο κίνημα για την αναβίωση της ελληνικής μουσικής και που θεωρείται η πιο αυθεντική έκφραση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού- βρίσκεται αυτές τις μέρες ανάμεσά μας.

Η πλούσια κοντράλτο φωνή της Φαραντούρη, σε συνδυασμό με την τεράστια γκάμα και τη μελωδική ποιότητα μαζί με την εξαιρετική δραματική της έκφραση, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της τέχνης της.

Η εξαίρετη καλλιτέχνης, συνοδευόμενη από το Γιάννη Κότσιρα, από τους κορυφαίους της νέας γενιάς Ελλήνων ερμηνευτών του έντεχνου τραγουδιού και μαζί με το «δικό μας» Τάσο Ιωαννίδη, τον κορυφαίο ομογενή συνθέτη της Αυστραλίας, θα δώσουν την Κυριακή δωρεάν συναυλία στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60χρονα από την υπογραφή της συμφωνίας Αυστραλίας-Ελλάδας, που διευκόλυνε τη μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων στην Αυστραλία, μέσω της Διακυβερνητικής Επιτροπής Μετανάστευσης εξ Ευρώπης γνωστής ως (ΔΕΜΕ).

Στο πλαίσιο της συναυλίας αυτής, θα παρουσιαστούν και «Τα Παρατράγουδα» -ένα «μουσικό ντοκιμαντέρ» του ομογενή συνθέτη, Τάσου Ιωαννίδη, σε στίχους Δημήτρη Κεσίσογλου- που αναφέρεται στα βιώματα των απόδημων Ελλήνων της Αυστραλίας.

Neoskosmos.gr