Θες το μυστικό; Εγώ το βρήκα και παρά το γεγονός πως ίσως δεν με συμφέρει, θα στο αποκαλύψω!

Θα σου αποκαλύψω ένα επιστημονικό μυστικό γιατί με συμφέρει. Γιατί κι εγώ θα περάσω καλά κι εσύ θα βρεις την ησυχία σου. Λοιπόν… Υπάρχει αυτό το μαγικό “κάτι” που θα τον κρατήσει κοντά σου. Πιστός, σωστός, χωρίς να ξενοκοιτάει, χωρίς να ψάχνεται.
Το love potion ονομάζεται οξυτοκίνη και το έχεις ήδη στα χέρια σου. Ή για να ακριβολογώ είναι στο χέρι σου!
Και εξηγούμαι…
Η απάντηση στους όρκους πίστης και αγάπης βρίσκεται γραμμένη στα βιβλία φυσικής. Υπάρχει στη βιβλιογραφία της βιολογίας του ανθρώπου. Γιατί μπορεί η αγάπη να περνά από την καρδιά, όμως όλα είναι θέμα εγκεφάλου.
Υπάρχει λοιπόν κάπου μέσα στο κεφάλι μας μια ορμόνη που λέγεται οξυτοκίνη. Λέγεται αλλιώς και ορμόνη της αγάπης και είναι το μυστικό για ευτυχισμένη σχέση που αντέχει στο χρόνο.
Το λόγο έχει η επιστήμη…
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν ένας άνδρας (το ίδιο συμβαίνει και με τη γυναίκα, αλλά εδώ μιλάμε για το ανδρικό φύλο) παράγει αυτή την ορμόνη, αν δηλαδή βρίσκεται στο αίμα του σε γεναίες ποσότητες, τότε είναι ευτυχισμένος και δεν πρόκειται να σε αφήσει.
Μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα φάνηκε πως οι δεσμευμένοι άντρες που πήραν οξυτοκίνη, είχαν την τάση να κρατούν απόσταση από όμορφες γυναικείες παρουσίες. Να είναι σαφώς λιγότερο επιρρεπείς στον πειρασμό, βράχοι ηθικής, χωρίς να βάζουν στο μυαλό τους λεπτό την ιδέα να πλησιάσουν μια άλλη γυναίκα και ας τη βρίσκουν ελκυστική.
Και πριν αρχίσεις να αναρωτιέσαι που την πουλάνε θα σου πω ότι υπάρχει στα εργαστήρια σε μορφή σπρέι, αλλά δεν διατίθεται στο κοινό. Μπορείς όμως με τις ανάλογες κινήσεις να με κάνεις να αρχίσω να την παράγω -την οξυτοκίνη- σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα μου.