Ατρόμητος – Ξάνθη 1-0

 


 


Με γκολ του Σωκράτη Φυτανίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Και οι δύο ομάδες ήθελαν πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς και το έδειξαν από το ξεκίνημα. Ο Ατρόμητος για να αποδείξει ότι η «βαριά» ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα ήταν μία «κακή παρένθεση», η Ξάνθη για να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις, μετά τα τρία διαδοχική ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ήττες, μία ισοπαλία εντός με Πανθρακικό). Στο πρώτο μέρος οι «ακρίτες» ήταν καλύτεροι κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα με τον Ονουάτσι, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν «κοιμισμένοι» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπάγεβιτς, βλέποντας το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, άλλαξε τον Πίτου Γκαρσία με τον Σουμπίνιο και από το 30΄ και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να… ανεβάζουν στροφές.
Το ματς ήταν ανοικτό και στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι στο 63΄ διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή, ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή στο σουτ του Κούτσι και μάλλον είχαν δίκιο, καθώς από την τηλεοπτική κάμερα φαίνεται ότι ο Λοντίγκιν βγάζει τη μπάλα αντικανονικά. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει και να φτάνει κοντά στο γκολ με τον Σκόνδρα, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 70΄ η Ξάνθη, όταν μετά το σουτ του Βασιλακάκη η μπάλα βρήκε το πόδι αμυντικού του Ατρόμητου κι άλλαξε πορεία, ωστόσο, ο Ιτάνζ έκανε την απόκρουση του αγώνα.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε χωρίς νικητή, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φυτανίδης με κεφαλιά και τη βοήθεια του Βάλλα νίκησε τον Λοντίγκιν (1-0). Η Ξάνθη έμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.