Η παρουσίαση του βιβλίου “Σωπάστε ν΄ακούσω” της Μαργαρίτας Μυλωνάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλεργιανών-Μαρεδιανών-Βαρδιανών ”Η ΒΑΡΔΙΑ” σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου Καλλεργιανών, στα Καλλεργιανά Κισάμου όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “ΣΩΠΑΣΤΕ Ν’ ΑΚΟΥΣΩ” της Μαργαρίτας Μυλωνάκη (εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος) μυθιστόρημα.
Το βιβλίο αναφέρεται στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, και συγκεκριμένα στον Πόντο, είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα της περιόδου 1915-1922 και αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες του Πόντου που έζησαν την Γενοκτονία και τον ξεριζωμό.
…”Το τσούρμο συνέχιζε να περπατεί και να ελπίζει πάλι, δίχως τύψεις, αφού έπραξαν πίστευαν το σωστό κι έσερναν την Ευσαΐα που δεν ήθελε ν’ ακολουθήσει, μα σα σταμάτησε ν’ ακούγεται το κλάμα της Ποινίτσας, στάθηκε η μάνα ακίνητη, γούρλωσε …τα μάτια της κι έκλεισε με τις δυο παλάμες τ’ αυτιά της.

“Σωπάστε ν’ ακούσω”, φώναξε κι όλοι έμειναν ακίνητοι, για ν’ ακούσει η άμοιρη μάνα, μόνο αυτή, το κλάμα της Ποινίτσας της και να πιστέψει πως ήταν ακόμη ζωντανή”…

Θα προβάλλονται φωτογραφίες για τον Διωγμό και τη Γενοκτονία με μουσική επένδυση-επιμέλεια Μιχάλη Σπιθουράκη
Θα παρουσιάσουν:
– Μιχάλης Βερνάδος, τ. Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής αγωγής.
– Αργυρώ Δελή-Βακάκη, Φιλόλογος 2ου Λυκείου Κισάμου
– Νίκη Γ. Κατερινάκη, Φιλόλογος με εξειδίκευση στην Ειδική αγωγή.
Θα διαβάσουν αποσπάσματα:
– Μαρία Σαρτζετάκη, καθηγήτρια Φυσικής αγωγής.
– Πανωραία Ποταριανού, δασκάλα 2ου Δ.Σ. Κίσαμου.
Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση…
 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε