Σαμαράς: Το δημόσιο χρέος έγινε και πάλι βιώσιμο VIDEO

Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας. Η στρατηγική της κυβέρνησης δικαιώθηκε ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και πρόσθεσε ότι διασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς, για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. «Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα». Γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην Οικονομία. Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκατομμύρια περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν στην οικονομία. Την πραγματική οικονομία. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού και κυρίως θα ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει η ρευστότητα στην Ελληνική οικονομία, το αίμα της οικονομίας: «Δηλαδή για να ανακοπεί η ανεργία και να αρχίσει η Ανάκαμψη. Που αποτελεί και την υψίστη προτεραιότητά μας»

Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα στο εξής θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη είπε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια. Το σημαντικότερο, συνέχισε, είναι ότι το συνολικό χρέος μειώνεται κατά 20%. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας μας.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς αυτό, το πετύχαμε όλοι μαζί, όλοι οι Έλληνες με τις θυσίες τους και όσοι πίστεψαν στην πολιτική μας και το μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που δεν πίστεψε στις μεμψιμοιρίες και στην γκρίνια.

Όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα ήταν αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης σε πολλά μέρη του κόσμου. Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Την διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά τους παιχνίδια. Πετύχαμε την επιμήκυνση της προσαρμογής, αποτρέψαμε τον εξωτερικό λογαριασμό. Εξασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα. Η στρατηγική μας δικαιώθηκε όπως λίγοι το περίμεναν, αλλά έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά, ανάπτυξη και επενδύσεις για να φέρουμε θέσεις εργασίας ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την σημασία της ενότητας του ελληνικού και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία και ξεχωριστά τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη καθώς και τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

«Η επιτυχία ανήκει σε όλο τον λαό. Όλοι οι Έλληνες έχουν να δουν καλό από την χθεσινή επιτυχία. Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας» έκλεισε την δήλωση ο κ. Σαμαράς.

Υπουργικό Συμβούλιο – Συναντήσεις Α. Σαμαρά με κκ Βενιζέλο-Κουβέλη

Την Τετάρτη στη 1:00 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ενώ νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη τους οποίους θα ενημερώσει αναλυτικά για τα αποτελέσματα της Ευρωομάδας (Eurogroup) και θα συζητηθούν οι προοπτικές που διανοίγονται.

NewsIt.gr