Ένας Αστυνομικός αγοράζει παπούτσια για έναν άστεγο, στην Νέα Υόρκη!

Η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου. Ο αστυνομικός Λάρυ Ντεπρίμο, που χάρισε ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο ένα βράδυ που το θερμόμετρο έδειχνε 0 βαθμούς στη Νεα Υόρκη μίλησε για την ξαφνική του δημοσιότητα.

Ίσως ξενίσει κάποιους το σημερινό πρώτο μας θέμα. Κι όμως.
Αν και ασφαλώς δεν είναι δύσκολο ένας Αστυνομικός να είναι συγχρόνως και καλός άνθρωπος, εντούτοις, ένας Αστυνομικός στην Νέα Υόρκη να αγοράζει παπούτσια για έναν άστεγο, αυτό δεν είναι σύνηθες και, όπως και να το δει κανείς, αποτελεί είδηση. και μάλιστα, πρώτη.
Για την ανθρωπιά του Αστυνομικού οργάνου. Για την ίδια την Νέα Υόρκη, την μεγαλούπολη του περίπου 12 εκατομμυρίων κατοίκων και των πολλών ουρανοξυστών. Και, πάνω απ΄όλα, γιατί καταρρίπτει το μύθο ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν άστεγοι, ότι μόνο η Ελλάδα έχει “πτωχεύσει” και ότι μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος να φροντίζει για τους ανήμπορους. Δεν είναι προς πανηγυρισμός, αλλά αυτά συμβαίνουν, δυστυχώς, και στις καλύτερες οικογένειες…
Η διαφορά είναι ότι στην παγωμένη Νέα Υόρκη, βρέθηκε ένας άνθρωπος. Ένστολος. Να φροντίσει τον άστεγο. Κι αυτό αξίζει προβολής.
Ας δούμε το ρεπορτάζ όπως μεταδίδεται από τα ξένα ειδησιογραφικά Πρακτορεία.
“Έκανε πολύ κρύο έξω και από μακριά μπορούσα να δώ τα ταλαιπωρημένα πόδια αυτού του ανθρώπου και έτσι αποφάσισα να τον βοηθήσω. Οι φουσκάλες στα πόδια του φαίνονταν από μεγάλη απόσταση”, είπε ο καλόκαρδος αστυνομικός. Πήγε και ρώτησε τον άστεγοπου είναι τα παπούτσια του. Και τότε εκείνος απάντησε: “Δεν έχω παπούτσια, αλλά δεν πειράζει. Ο Θεός να σε έχει καλά”. Τότε ο αστυνομικός, πήγε και αγόρασε ένα ζευγάρια παπούτσια και κάλτσες και επέστρεψε και του τα έδωσε. Εξήγησε ότι πολλοί άστεγοι δεν θέλουν βοήθεια και πολλές φορές γίνονται και επιθετικοί. Ο συγκεκριμένος όμως, όπως είπε, έσκασε ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά και τον ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του.

Η γυναίκα που τον είδε να βοηθάει τον άστεγο, η Τζένιφερ Φόστερ, βρισκόταν για τουρισμό στη Νέα Υόρκη και εξήγησε ότι εντυπωσιάσθηκε όταν είδε την πράξη του αστυνομικού και γι’ αυτό τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία.