Βιώσιμη είναι η συμφωνία, λέει ο Σαμαράς

«Η συμφωνία είναι βιώσιμη» διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά το Eurogroup, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με την οποία απαντά σε όλες τις επικρίσεις που δέχθηκε εσχάτως και στις αιτιάσεις ότι δεν δίνεται λύση στο ελληνικό πρόβλημα.  Προσθέτει μάλιστα ότι «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές».

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία» και πως «κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα». Υποστηρίζει, δε, ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013, είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

Επιπλέον σημειώνει: «Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων». Λέει ακόμη πως «αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε» και προσθέτει πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν «τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια».

Ο πρωθυπουργός καταφέρεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, λέγοντας: «Ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά». Αποκαλεί, τέλος, «κακόβουλη» την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».

Οι βασικοί στόχοι του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου αποσκοπούν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και στην εδραίωση του θετικού κλίματος που θα σταθεροποιήσει πλήρως την κυβέρνηση. Aνοιχτό παραμένει το αρνητικό σενάριο στην περίπτωση που η «ανάσα» στην οικονομία αποδειχτεί πρόσκαιρη.

Ως γνωστόν, για τις λεπτομέρειες της δύσκολης διαπραγμάτευσης  και τις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup ενημέρωσε  το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύοντας για μια ακόμη φορά στους Έλληνες  μπροστά στον Πρόεδρο ότι: «Ενωμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση, Είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και θα το πετύχουμε, με πρώτο εχθρό την ανεργία, πρώτο σύμμαχο τη ρευστότητα, για να πετύχουμε ανάπτυξη, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ένας σύγχρονος ρυθμός προόδου του τόπου. Αξιοπιστία παντού, κάτι που, είναι αναγκαίο και για να αλλάξει και η ψυχολογία.»
«Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τη σειρά του αναγνώρισε τη σοβαρότητα των ζητημάτων της ανεργίας των νέων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανάγκης ελάφρυνσης αυτών που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τραβούν σαν αχθοφόροι τα βάρη.»
Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς δήλωσε στους δημοσιογράφους « Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για χαλάρωση. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά, για να μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας για ανάπτυξη  για να μπορέσουμε να δικαιώσουμε τις πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού,»
Ειρωνικά σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού
Ο κ. Σαμαράς δεν χρειάζεται α συνεχίσει τη «σκληρή δουλειά» που μας έχει φέρει μέχρι εδώ, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ
Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας δεν θα επέλθει με τα ευχολόγια του Σαμαρά, παρατήρησε από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. δεν αλλάζουν και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστεύουν στα παραμύθια τους, ούτε να τους ανέχονται, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ