Αντιδράσεις για την ομιλία Τσίπρα στην πανελλαδική του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής; Αντιπολίτευσης «κόμμα της Δραχμής» ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε προκλητική την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Η Ν.Δ.
Ειδικότερα, «ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λιντσάρισμα βουλευτές, αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια “Μακεδονία”» τόνισε ακόμα το κυβερνών κόμμα.

Το ΚΚΕ
Προκλητική χαρακτήρισε το ΚΚΕ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο κατά του ΚΚΕ».
Τα επιχειρήματά τους, συνεχίζει, δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα ενώ ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει στον ευρωενωσιακό μονόδρομο.
«Δεν πρόκειται να εξαργυρώσει με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες του, το αίμα των αγωνιστών του, την προσφορά του στην εργατική τάξη και στο λαό και να παραιτηθεί από το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος», καταλήγει.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
«Η πολιτική χυδαιότητα της ΝΔ δεν έχει όρια και είναι ενδεικτική του ήθους και του πανικού που έχει κυριεύσει το κυβερνητικό στρατόπεδο», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή σχόλια της Νέας Δημοκρατίας για την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η «δυναμική πορεία του» δεν ανακόπτεται «με τέτοιου είδους φαιδρότητες».

«Με ενδιαφέρον αναμένουμε να μάθουμε αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει και τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους», καταλήγει.