Πως κατέρρευσε η αυτοκρατορία ακινήτων στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικός υπήρξε ο επιχειρηματίας Άρης Βωβός, γιος του Μπάμπη Βωβού που συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο και ήδη μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 100.000 ευρώ. Ο κ. Βωβός αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή προς το δημόσιο φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Άρης Βωβός, μιλώντας στο ΣΚΑΙ,  αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που οδήγησαν την αυτοκρατορία των ακινήτων που κοσμούν μεγάλες λεωφόρους της Αθήνας, στην κατάρρευση, λέγοντας πως υπήρξαν πολλά λάθη, αλλά μία βασική αιτία ήταν το γεγονός της κατασκευής του σταδίου στον Βοτανικό, για το οποίο η επιχείρηση είχε δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ, αλλά όλα έχουν παγώσει.

Όπως σημείωσε ο Βοτανικός δεν είναι η μοναδική αιτία των οικονομικών δυσκολιών της εταιρείας, αλλά συνετέλεσε ουσιαστικά, λέγοντας πως η επένδυση των 150 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει παγωμένη εδώ και 4 χρόνια και πως εκείνοι ουσιαστικά επένδυσαν με βάση ένα νόμο που είχε ψηφιστεί στη Βουλή από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Σημείωσε δε πως το πλάνο της επιχείρησης ήταν η κατασκευή και εν συνεχεία η πώληση του εμπορικού κέντρου σε ξένη εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άρης Βωβός  αποκάλυψε, ακόμη, ότι  η Νέα Δημοκρατία χρωστά στον όμιλο ενοίκια από το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Όπως αποκάλυψε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τη Νέα Δημοκρατία από τον Απρίλιο του 2011.

Αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας στο Δημόσιο, δήλωσε πως δεν έχει την ακριβή εικόνα του ποσού, αλλά έδωσε τη διαβεβαίωση πως το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ από την εταιρεία. Αυτό όμως που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη είναι πως οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Άρης Βωβός δήλωσε πως η εταιρεία του ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της από το 1975 έως το 2009, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως κτίριο που είχε νοικιάσει για 400.000 ευρώ σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με 8.500 τετραγωνικά μέτρα και 800 θέσεις σταθμευσης, πλέον αυτό το κτίριο ενοικιάζεται από την ίδια εταιρεία για 140.000 ευρώ.

Σχετικά με τη σύλληψη του πατέρα του, Μπάμπη Βωβού δήλωσε ότι κακώς οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, λέγοντας πως η ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία τόσο της εταιρείας όσο και των εργαζομένων είναι το άρθρο 99.

Πηγή: Skai.gr