«Εβδομάδα Ζακύνθου» στη Βιέννη

Στην πιο δυναμική προώθηση της Ζακύνθου, στη θεωρούμενη ως πολύ καλή τουριστική αγορά της Αυστρίας, αποσκοπεί η «Εβδομάδα Ζακύνθου» που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 9 Δεκεμβρίου σε δύο από τα γνωστότερα ελληνικά εστιατόρια της Βιέννης και στηρίζεται από τους επιχειρηματίες του νησιού.

Στη συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο της οποίας –πέρα από την προβολή των άλλων εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο τουρίστας στη Ζάκυνθο– θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών ζακυνθινών προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνται στην τοπική γαστρονομία, συμμετέχουν 20 επιχειρηματίες του νησιού.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο Θεόδωρος Κολπονδίνος, από την Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου, στην οποία εκπροσωπούνται 271 ξενοδοχεία του νησιού, η διοργάνωση της «Εβδομάδας» στη Βιέννη αποτελεί μια από τις δράσεις προβολής σε τουριστικές αγορές του εξωτερικού, ειδικότερα βέβαια στην Αυστρία, καθώς η Ζάκυνθος αποτελεί έναν πολύ αγαπητό προορισμό των Αυστριακών ανέκαθεν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου συμμετέχει κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια, μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχοντας δικό τους περίπτερο, στη Διεθνή Έθεση Τουρισμού Βιέννης, της οποίας η επόμενη διοργάνωση θα είναι 10-13 Ιανουαρίου 2013.

Η παρουσία και η προβολή της Ζακύνθου στην έκθεση αυτή αναμένεται να είναι καθοριστική για μια αύξηση του αριθμού των Αυστριακών επισκεπτών, που επηρεάστηκε ελαφρά τα τελευταία δύο-τρία χρόνια από την αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κολπονδίνο, μπορεί η αρνητική εικόνα να επηρέασε τον τουρισμό γενικότερα, ωστόσο, παρά την ελαφρά μείωση των εσόδων και του αριθμού των επισκεπτών, όσοι εμπλέκονται στον τουρισμό δεν ένιωσαν την κρίση τόσο έντονα όσο οι υπόλοιποι και πάντως ο τουρισμός είναι, όπως λέει, ο τομέας που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα συνολικά, αλλά και την τοπική οικονομία, σε άνθηση.

Με πρωτοβουλία των ξενοδόχων της Ζακύνθου επιχειρείται η ενίσχυση και η προώθηση των παραγωγών τοπικών γεωργικών προϊόντων, των οποίων η χρησιμοποίηση από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα δώσει επιπλέον ποιότητα στην παραδοσιακή γαστρονομία του νησιού, που θα προβληθεί τώρα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ζακύνθου» στη Βιέννη.

Πηγή: www.amna.gr