Την διαφορετικότητα αναζητά η τουριστική αγορά του Λονδίνου στην Μακεδονία

Ήλιο, θάλασσα και ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τουριστικό προϊόν αναζητά η τουριστική αγορά του Λονδίνου στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις επαφές που είχε πριν από λίγες μέρες ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Χουρβουλιάδης με είκοσι ιδιοκτήτες και υψηλά στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτορείων, στο σπίτι του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο Κωνσταντίνου Μπίκα. Σύμφωνα με τον κ. Χουρβουλιάδη, το κλίμα και οι φυσικές ομορφιές της περιοχής δεν είναι άγνωστα στο εξωτερικό, ωστόσο το τρέχον τουριστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται και σε άλλες προοπτικές όπως εκείνες της διαμονής σε ιστιοπλοϊκό σκάφος και της μετακίνησης από λιμάνι σε λιμάνι, του αρχαιολογικού τουρισμού, του σιδηροδρομικού τουρισμού αλλά και του πολυτελούς τουρισμού, δηλαδή της διαμονής σε πολυτελείς βίλες και ανεξάρτητα διαμερίσματα.

Επόμενο βήμα κατά τον κ. Χουρβουλιάδη, θα είναι η κωδικοποίηση των ενδιαφερόντων των τουριστικών πρακτόρων του Λονδίνου και η δημιουργία ενός αρχείου δεδομένων στο οποίο κάθε τομέας θεματικού ενδιαφέροντος θα συνδέεται με στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες αρμόδιων φορέων (ξενοδόχων, ιδιοκτητών καταλυμμάτων, εκπροσώπων από αρχαιολογικούς χώρους κ.α.) από κάθε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Το αρχείο αυτό θα δοθεί στην επόμενη επαφή με τους βρετανούς επαγγελματίες τουρισμού ώστε να έλθουν απευθείας σε επαφή μαζί τους για τη σύναψη συγκεκριμένων συμφωνιών.

Επιπλέον, θα επιδιωχθούν αντίστοιχες συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πράκτορες από τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. “Ενόψει της λειτουργίας αεροπορικής γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Στοκχόλμη και το Όσλο, ανοίγονται νέες προοπτικές σε έναν χώρο που σήμερα είναι ανύπαρκτος καθώς δεν υπάρχει καθόλου τουρισμός από τις βορειοευρωπαϊκές χώρες στην Κεντρική Μακεδονία αυτή τη στιγμή” σχολίασε ο ειδικός σύμβουλος και πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία και με χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη εξετάστηκαν επίσης τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ελλάδα κατά την τρέχουσα συγκυρία, στοιχεία που παρουσίασε, εξάλλου, ο κ. Χουρβουλιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές οικονομικό δίκτυο CNBC.

Πηγή: www.amna.gr