Επεισόδια στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επεισόδια, μολότοφ, κρότου λάμψης… Η πορεία μνήμης, σήμερα που συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στιγματίστηκε από όλα τα παραπάνω.

Υπό την επίβλεψης ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, μαθητές και φοιτητές έφτασαν περίπου στις 13:15 στα Προπύλαια. Δεν έμειναν όλοι εκεί. Άλλοι έφυγαν για τα Εξάρχεια και το σημείο όπου, από το όπλο του ειδικού φρουρού Κορκονέα, έπεσε νεκρός στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Μια ομάδα 20 ατόμων, καθώς κατευθύνονταν στο σημείο της δολοφονίας, πέταξαν μολότοφ σε κλούβες των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένες στη συμβολή των οδών Ναυρίνου και Μαυρομιχάλη,  με τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

 

Οδός Ναυαρίνου
Οδός Ναυαρίνου

Στην Ομόνοια, η ένταση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Μαθητές πέταξαν στα ΜΑΤ πέτρες και κλούβες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δυο προσαγωγές (on camera), κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Για να… εκφοβίσουν τους πιτσιρικάδες, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

NewsIt.gr