Τέλος εποχής για τους FT Γερμανίας με μαύρο πρωτοσέλιδο

Σήμερα κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland με μαύρη την πρώτη σελίδα και τίτλο: «Επιτέλους στα μαύρα».

Η εφημερίδα, που ποτέ δεν είχε κέρδος όμως είχε γίνει γνωστή για την ποιότητα της δημοσιογραφίας της στα 12 χρόνια της κυκλοφορίας της, έκανε και ένα λογοπαίγνιο με το όνομά της–αλλάζοντάς το σε Final Times Deutschland.
Ο εκδοτικός οίκος Gruner & Jahr, με έδρα το Ανόβερο, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα προχωρήσει στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας, γεγονός που θα οδηγήσει στην απώλεια περίπου 300 θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι στους Financial Times Deutschland σχεδιάζουν σήμερα να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στα γραφεία της εφημερίδας στο Αμβούργο.

Ο ιταλός πρώην υπουργός Οικονομικών Τζουζέπε Γουαρίνο, 90 ετών, κατέφυγε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στο μαύρο χιούμορ για να αποφύγει να απαντήσει σε κάποιες δύσκολες ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου της εφημερίδας, αναφερόμενος στο επικείμενο κλείσιμό της.
Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Τομπίας Μπάγερ δήλωσε ότι ο Γκουαρίνο απέφυγε κάποιες δύσκολες ερωτήσεις λέγοντας: «Αυτό θα το απαντήσω αργότερα». Ο Μπάγερ σημείωσε ότι είχε ρωτήσει τον πρώην υπουργό την άποψή του για κάποια πρόσωπα.
Η κυκλοφορία των εφημερίδων στη Γερμανία υφίσταται μείωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας IVW, που ελέγχει τη διανομή διαφημίσεων στη χώρα, φαίνεται ότι οι συνολικές πωλήσεις των εφημερίδων έχουν μειωθεί κατά 3,4% το τρίτο τετράμηνο του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

NewsIt.gr