Έπαυσαν τον Κώστα Σπυρόπουλο από την ΕΡΤ

Μετά από μία αποφασιστική εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου στο σημερινό ΔΣ της ΕΡΤ, δόθηκε τέλος στην περίπτωση του Κώστα Σπυρόπουλου.

Με ψήφους 6 υπέρ, και 1 κατά το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε την αντικατάσταση του από τη θέση του Γενικού Διευθυντή

Οι καταγγελίες που είχαν συσσωρευτεί για τον γενικό διευθυντή τηλεόρασης ανάγκασαν τα μέλη του Οργάνου στη σημερινή του συνεδρίαση μετά και από τα θέματα που έθεσε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, να παυτεί το στέλεχος.

Xρέη Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης αναλαμβάνει προσωρινά ο Τζώνη Καλημέρης.

Η ΔΗΜ ΑΡ

Για κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας κάνει  λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του για  την απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη Διοίκηση της ΕΡΤ.

Η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει αναιτιολόγητη  την απομάκρυνση, ενώ τονίζει ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος «κατάφερε να αναμορφώσει  το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε μόλις τέσσερις μήνες».

«Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είχαν προσχηματικό χαρακτήρα και ήταν  προμελετημένα. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πολιτικά απαράδεκτες πρακτικές  υπονομεύουν το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης, υποσκάπτουν την αξιοπιστία της  στους Ελληνες πολίτες και την καθιστούν περίγελο στους διεθνείς  εταίρους  της» καταλήγει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.